Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη
75 of 100
Ισορρόπησε το γεύμα σου
X
MyMenu IQ™
75 of 100
Μεγάλη Ισορροπία
Το γεύμα είναι ισορροπημένο
Πίσω

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το MyMenu IQ™;

Τι είναι ένα ισορροπημένο μενού;

Ένα ισορροπημένο μενού παρέχει μια ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.

Το MyMenu IQ ™ μας δίνει ένα διατροφικό σκόρ, λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά του γεύματος και τη συμβολή τους στην κάλυψη των διατροφικών συστάσεων για την καθημερινή διατροφή που βασίζεται σε ένα μέσο όρο 2.000 kcal, που αντιστοιχούν σε έναν μέσο ενήλικα.

Το MyMenu IQ σε καθοδηγεί να επιλέξεις ένα ισορροπημένο μενού σε μια κλίμακα από 0 έως 100, με έμφαση στο κύριο γεύμα.

Τι σημαίνει η βαθμολογία MyMenu IQ™;
Υπάρχει περιθώριο για πιο Ισορροπημένο Γεύμα (0 - 44)
Αυτό το μενού μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένο, ώστε να σε βοηθήσει να καλύψεις τις διατροφικές σου ανάγκες
Καλή Ισορροπία (45 - 69)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Μεγάλη Ισορροπία (70 - 100)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Η βαθμολογία τουMyMenu IQ™ ισχύει για την κάθε συνταγή όπως αυτή περιγράφεται στον ιστότοπο. Τα δεδομένα για τη διατροφική σύνθεση των τροφίμων βασίζονται σε διεθνείς Βάσεις Δεδομένων όπως USDA SR28, BLS32 καθώς και σε δεδομένα ετικετών τροφίμων.

Τι είναι ο καταμερισμός ενέργειας;

Υδατάνθρακες
57.3g / 42%
Πρωτεΐνες
21.7g / 16%
Λιπαρά
25.5g / 42%
Ο καταμερισμός ενέργειας δείχνει την ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών (δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά) που περιέχονται σε μία μερίδα της συνταγής και τη σχετική συνεισφορά τους (σε%) στο συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο της μερίδας.

Διατροφικές συμβουλές

  • Η καλή διατροφή θέλει ποικιλία. Συνδύασε λαχανικά με διαφορετικά χρώματα στη σαλάτα σου για να πάρεις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.
  • Ένα θρεπτικό γεύμα πρέπει να συνδυάζεται με τη καλή ενυδάτωση. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ποτήρι νερό μαζί με το γεύμα σου.
  • Δώσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου. Μαγείρεψε μαζί τους υγιεινές και ισορροπημένες συνταγές.
x
MyMenu IQ™

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

+

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Not the right choice? Go back

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
139λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  γρ.
Πατάτες
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
6 
Ντομάτες
6 
Πράσινες πιπεριές
2 
Σκελίδες σκόρδο
1 
Κολοκυθάκι
1  κ.σ.
Ζάχαρη
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κοτόπουλο
1  Ματσάκι
Μαϊντανός, φρέσκο
1  Ματσάκι
Δυόσμος, φρέσκο
0.33  φλιτζάνι
Άνηθος
6  κ.σ.
Ελαιόλαδο
500  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
300  γρ.
Ρύζι γλασέ
500  mL
Νερό
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
549.17 kcal
Υδατάνθρακες
57.29 g
Πρωτεΐνες
21.7 g
Λιπαρά
25.46 g
Εδώδιμες Ίνες
4.26 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

139 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Βήμα 2

    1 λεπτά
    Ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα καπάκι μισό με ένα εκατοστό από κάθε ντομάτα από την κάτω μεριά. Κόβουμε από αυτήν την πλευρά γιατί χωράει πιο πολύ γέμιση. Παίρνουμε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες για να μη φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε. Πιέζουμε τη γέμιση από τις ντομάτες λίγο με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ Τοποθετούμε τις ντομάτες όμορφα στο ταψί μας με το κοτσάνι προς τα κάτω.
  • Βήμα 5

    10 λεπτά
    Κόβουμε λίγο τη βάση από τις πιπεριές για να μπορούν να κάτσουν στο ταψί. Κόβουμε το καπάκι περίπου ½ με 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές όμορφα στο ταψί.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας και ανακατεύουμε για να σοταριστεί και αυτό.
  • Βήμα 7

    5 λεπτά
    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί θα ρίξουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτά-ρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και να το θωρακίσουμε.
  • Βήμα 9

    6 λεπτά
    Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας και τον κύβο κότας Maggi και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προ-σθέτουμε 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Βήμα 10

    2 λεπτά
    Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη γέμιση της τομάτας. Ανακατεύουμε και δε συνεχίζουμε να ψήνουμε γιατί η φάρσα μας (γέμιση) θα ψηθεί στον φούρνο μέσα στα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και αφού βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τα βάζουμε μέσα όλα και τα ανακατεύουμε.
  • Βήμα 11

    10 λεπτά
    Πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέσα κι έξω και τα αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο. Βάζουμε τις πατάτες ενδιάμεσα στα λαχανικά στο ταψί. Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας.
  • Βήμα 12

    60 λεπτά
    Προσθέτουμε 100 ml νερό στο ταψί. (το νερό δεν είναι σίγουρο ότι θα το χρειαστούμε όλο. Ε-ξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι τα λαχανικά μας και αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο αργότερα). Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Βήμα 13

    15 λεπτά
    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.
  • Βήμα 14

    1 λεπτά
    Πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. Τα γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 14

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 14

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 14

Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 14

Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα καπάκι μισό με ένα εκατοστό από κάθε ντομάτα από την κάτω μεριά. Κόβουμε από αυτήν την πλευρά γιατί χωράει πιο πολύ γέμιση. Παίρνουμε ένα μπολ και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους προσέχοντας να μην κάνουμε τρύπες για να μη φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε. Πιέζουμε τη γέμιση από τις ντομάτες λίγο με τα χέρια μας να βγάλουν τα υγρά και αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ Τοποθετούμε τις ντομάτες όμορφα στο ταψί μας με το κοτσάνι προς τα κάτω.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 14

Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5

Κόβουμε λίγο τη βάση από τις πιπεριές για να μπορούν να κάτσουν στο ταψί. Κόβουμε το καπάκι περίπου ½ με 1 εκ. κάτω από το κοτσάνι. Αφαιρούμε τα σπόρια και τοποθετούμε τις πιπεριές όμορφα στο ταψί.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 14

Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι μας και ανακατεύουμε για να σοταριστεί και αυτό.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 14

Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κολοκύθι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 14

Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν τα λαχανικά μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι αρκετό γιατί θα ρίξουμε και το ρύζι. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτά-ρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και να το θωρακίσουμε.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 14

Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9

Προσθέτουμε 1 κ.σ. πελτέ τομάτας και τον κύβο κότας Maggi και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προ-σθέτουμε 300 ml νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 14

Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10

Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη γέμιση της τομάτας. Ανακατεύουμε και δε συνεχίζουμε να ψήνουμε γιατί η φάρσα μας (γέμιση) θα ψηθεί στον φούρνο μέσα στα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και αφού βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά, τα βάζουμε μέσα όλα και τα ανακατεύουμε.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 14

Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11

Πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο τα λαχανικά μέσα κι έξω και τα αλατοπιπερώνουμε. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού με τη γέμιση μέχρι τα ¾ για να μη βγει το ρύζι από έξω όταν φουσκώσει στο ψήσιμο. Βάζουμε τις πατάτες ενδιάμεσα στα λαχανικά στο ταψί. Ό,τι γέμιση περισσέψει, τη βάζουμε μέσα στο ταψί για να γίνουν νόστιμες και οι πατάτες μας.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 14

Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12 Βήμα 12

Προσθέτουμε 100 ml νερό στο ταψί. (το νερό δεν είναι σίγουρο ότι θα το χρειαστούμε όλο. Ε-ξαρτάται από το πόσο ζουμερά είναι τα λαχανικά μας και αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο αργότερα). Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 60 λεπτά.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 14

Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13 Βήμα 13

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να πάρουν όμορφο χρώμα τα γεμιστά μας.

Γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 14

Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14 Βήμα 14

Πασπαλίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο. Τα γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Παραδοσιακό Παστίτσιο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Παραδοσιακό Παστίτσιο από τον Άκη Πετρετζίκη

    136 λεπτά Μέτρια
  • Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

    Αρνί γεμιστό με φέτα και μυρωδικά από τον Άκη Πετρέτζικη

    266 λεπτά Εύκολη
  • Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

    Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

    55 λεπτά Εύκολη
  • Σούπα Κολοκύθας με κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σούπα Κολοκύθας με κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη

    143 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης