Γεμιστά με κινόα
80λεπτά
Εύκολη
250 γρ.
Κινόα λευκή
2
Ντομάτες
2
Κολοκύθια
2
Μελιτζάνες
1
Σκελίδα σκόρδο
1
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
2 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1
Κρεμμύδι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
1 κύβος
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
270.16 kcal
Υδατάνθρακες
44.71 g
Πρωτεΐνες
8.37 g
Λιπαρά
7.64 g
Εδώδιμες Ίνες
8.17 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
80 λεπτά
Βήμα 1
Αδειάστε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό από τα λαχανικά (τομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια) και ψιλοκόψτε για να χρησιμοποιηθεί στη γέμιση.
Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά,προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) με το σκόρδο. Όταν μαραθούν προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τον κύβο λαχανικών MAGGI και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με τα υγρά τους.
Βήμα 3
Παράλληλα ρίξτε την κινόα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και τρίψτε καλά με τα χέρια σας για να ξεπικρίσει.
Βήμα 4
Σουρώστε το νερό, ανανεώστε το και βράστε για 4 λεπτά.
Βήμα 5
Στραγγίξτε την κινόα και μεταφέρετε στο τηγάνι με τα μαγειρεμένα λαχανικά, προσθέτοντας μαϊντανό (ψιλοκομμένο), ξύσμα και χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Βήμα 6
Γεμίστε τα λαχανικά με την κινόα και τοποθετήστε σφιχτά σε ένα ταψί για το φούρνο. Προσθέστε στο ταψί μισό ποτήρι βραστό νερό για να δημιουργηθεί ατμός και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 7
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 οC για 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η μελιτζάνα.
Βήμα 8
Συνοδεύστε τα γεμιστά με κινόα με γιαούρτι και σερβίρετέ τα ζεστά ή κρύα.
Σχόλια 0