Μακαρονάδα με πέστο
35λεπτά
Εύκολη
50 γρ.
Φρέσκος βασιλικός
1.5
Σκελίδα σκόρδο
50 γρ.
Κουκουνάρι
2 κ.σ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ.
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
250 γρ.
Πένες
6 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
517.54 kcal
Υδατάνθρακες
49.54 g
Πρωτεΐνες
11.08 g
Λιπαρά
31.28 g
Εδώδιμες Ίνες
2.75 g
Σάκχαρα
2.18 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
35 λεπτά
Βήμα 1
Εκτέλεση για το πέστο:
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο multi και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Βήμα 2
Εκτέλεση για τα ζυμαρικά:
Παράλληλα σε μπόλικο νερό βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σουρώνουμε και κρατάμε και λίγο νερό από αυτό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το πέστο.
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε ώστε να κάνουμε μια ωραία σάλτσα.
Βήμα 3
Σερβίρουμε με μπόλικη παρμεζάνα σε φλοίδες και αν θέλουμε επιπλέον κουκουνάρι και φύλλα βασιλικού.
Σχόλια 0