Αρχική   >   Συνταγή    >    Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
30'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
670 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. σπαγγέτι

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

  • 500 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες

  • 1 κύβο κότας MAGGI 

  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και έξτρα για το σερβίρισμα

  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • πιπέρι φρέσκο χοντροτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1.    Βάλτε τα μακαρόνια να βράσουν σε καυτό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό.

2.    Όταν είναι έτοιμα, σουρώστε και τα κρατήστε τα ζεστά αφού τα ανακατέψετε με λίγο ελαιόλαδο. Κρατήστε και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια

3.    Παράλληλα, σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

4.    Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για λεπτό ακόμα. Στη συνέχεια,προσθέστε τις ντομάτες, τον κύβο κότας MAGGI και βράστε για 10-15 λεπτά μέχρι που να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

5.    Δοκιμάστε και αν χρειάζεται προσθέστε λίγο πιπέρι.

6.    Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, ρίξτε τα μακαρόνια μέσα, ανακατέψτε καλά εκτός φωτιάς, ρίξτε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως με έξτρα παρμεζάνα και πιπέρι.


ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;