Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Μοσχάρι λεμονάτο
Μοσχάρι λεμονάτο
210 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
40 20g / 40%
33 37g / 33%
27 31.2g / 27%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Μοσχάρι λεμονάτο

(0)
210 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  γρ.
Βούτυρο
1000  γρ.
Βόειο κρέας, Νέα Ζηλανδία, εισαγόμενο, κεντρικό κέντρο, διαχωρίσιμο άπαχο και λίπος, ακατέργαστο
50  γρ.
Αλεύρι
2 
Κρεμμύδια
4 
Σκελίδες σκόρδο
3  Φύλλα
Φύλλα δάφνης
2 
Χυμός λεμονιού
1 
Ξύσμα λεμονιού
300  γρ.
Νερό
3  κ.γλ.
Ρίγανη
0.33  κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
6 
Πατάτες
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
50  γρ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Μπούκοβο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
37.09 g
Ενέργεια
446.4 kcal
Λιπαρά
20.09 g
Εδώδιμες Ίνες
5 g
Πρωτεΐνες
31.3 g
Σάκχαρα
6.32 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

210 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Για το κρέας (προτιμήστε μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ελιά, κομμένο σε μερίδες): Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέστε το λάδι και το βούτυρο.
  • Βήμα 2

    1 λεπτά
    Περάστε τα κομμάτια στο αλεύρι.
  • Βήμα 3

    8 λεπτά
    Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει και 8-10 λεπτά. Επίσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη η κατσαρόλα, κάντε το σε δόσεις.
  • Βήμα 4

    3 λεπτά
    Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το σε ένα πιάτο.
  • Βήμα 5

    4 λεπτά
    Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμα βάλτε το μπούκοβο, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Σβήστε με το χυμό και το ξύσμα.
  • Βήμα 8

    1 λεπτά
    Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το κρέας καθώς και τον κύβο κότας MAGGI.
  • Βήμα 9

    180 λεπτά
    Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και αφήστε να βράσει για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβεται με ένα πιρούνι. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.
  • Βήμα 10

    5 λεπτά
    Τέλος ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε τη ρίγανη και αφήστε να εξατμιστεί το περίσσιο νερό και να πάρετε μια ωραία σάλτσα.
  • Βήμα 11

    5 λεπτά
    Το τελευταίο μισάωρο τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι. Το μοσχάρι λεμονάτο με τις πατάτες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 1 11

Βήμα 1

Για το κρέας (προτιμήστε μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ελιά, κομμένο σε μερίδες): Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέστε το λάδι και το βούτυρο.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 2 11

Βήμα 2

Περάστε τα κομμάτια στο αλεύρι.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 3 11

Βήμα 3

Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει και 8-10 λεπτά. Επίσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη η κατσαρόλα, κάντε το σε δόσεις.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 4 11

Βήμα 4

Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το σε ένα πιάτο.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 5 11

Βήμα 5

Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμα βάλτε το μπούκοβο, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 6 11

Βήμα 6

Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 7 11

Βήμα 7

Σβήστε με το χυμό και το ξύσμα.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 8 11

Βήμα 8

Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το κρέας καθώς και τον κύβο κότας MAGGI.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 9 11

Βήμα 9

Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και αφήστε να βράσει για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβεται με ένα πιρούνι. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 10 11

Βήμα 10

Τέλος ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε τη ρίγανη και αφήστε να εξατμιστεί το περίσσιο νερό και να πάρετε μια ωραία σάλτσα.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 11 11

Βήμα 11

Το τελευταίο μισάωρο τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι. Το μοσχάρι λεμονάτο με τις πατάτες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF