Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Μοσχάρι λεμονάτο
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Μοσχάρι λεμονάτο
80 of 100
Ισορρόπησε το γεύμα σου
X
MyMenu IQ™
80 of 100
Μεγάλη Ισορροπία
Το γεύμα είναι ισορροπημένο
Πίσω

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το MyMenu IQ™;

Τι είναι ένα ισορροπημένο μενού;

Ένα ισορροπημένο μενού παρέχει μια ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.

Το MyMenu IQ ™ μας δίνει ένα διατροφικό σκόρ, λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά του γεύματος και τη συμβολή τους στην κάλυψη των διατροφικών συστάσεων για την καθημερινή διατροφή που βασίζεται σε ένα μέσο όρο 2.000 kcal, που αντιστοιχούν σε έναν μέσο ενήλικα.

Το MyMenu IQ σε καθοδηγεί να επιλέξεις ένα ισορροπημένο μενού σε μια κλίμακα από 0 έως 100, με έμφαση στο κύριο γεύμα.

Τι σημαίνει η βαθμολογία MyMenu IQ™;
Υπάρχει περιθώριο για πιο Ισορροπημένο Γεύμα (0 - 44)
Αυτό το μενού μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένο, ώστε να σε βοηθήσει να καλύψεις τις διατροφικές σου ανάγκες
Καλή Ισορροπία (45 - 69)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Μεγάλη Ισορροπία (70 - 100)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Η βαθμολογία τουMyMenu IQ™ ισχύει για την κάθε συνταγή όπως αυτή περιγράφεται στον ιστότοπο. Τα δεδομένα για τη διατροφική σύνθεση των τροφίμων βασίζονται σε διεθνείς Βάσεις Δεδομένων όπως USDA SR28, BLS32 καθώς και σε δεδομένα ετικετών τροφίμων.

Τι είναι ο καταμερισμός ενέργειας;

Υδατάνθρακες
37.1g / 32%
Πρωτεΐνες
31.3g / 27%
Λιπαρά
20.1g / 40%
Ο καταμερισμός ενέργειας δείχνει την ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών (δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά) που περιέχονται σε μία μερίδα της συνταγής και τη σχετική συνεισφορά τους (σε%) στο συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο της μερίδας.

Διατροφικές συμβουλές

  • Η καλή διατροφή θέλει ποικιλία. Συνδύασε λαχανικά με διαφορετικά χρώματα στη σαλάτα σου για να πάρεις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.
  • Ένα θρεπτικό γεύμα πρέπει να συνδυάζεται με τη καλή ενυδάτωση. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ποτήρι νερό μαζί με το γεύμα σου.
  • Δώσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου. Μαγείρεψε μαζί τους υγιεινές και ισορροπημένες συνταγές.
x
MyMenu IQ™

Μοσχάρι λεμονάτο

+

Μοσχάρι λεμονάτο

Not the right choice? Go back

Μοσχάρι λεμονάτο

(11)
210λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  γρ.
Βούτυρο
1000  γρ.
Βόειο κρέας, Νέα Ζηλανδία, εισαγόμενο, κεντρικό κέντρο, διαχωρίσιμο άπαχο και λίπος, ακατέργαστο
50  γρ.
Αλεύρι
2 
Κρεμμύδια
4 
Σκελίδες σκόρδο
3  Φύλλα
Φύλλα δάφνης
2 
Χυμός λεμονιού
1 
Ξύσμα λεμονιού
300  γρ.
Νερό
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κότας
3  κ.γλ.
Ρίγανη
0.33  κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
6 
Πατάτες
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
50  γρ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Μπούκοβο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
446.4 kcal
Υδατάνθρακες
37.09 g
Πρωτεΐνες
31.3 g
Λιπαρά
20.09 g
Εδώδιμες Ίνες
5 g
Σάκχαρα
6.32 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

210 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Για το κρέας (προτιμήστε μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ελιά, κομμένο σε μερίδες): Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέστε το λάδι και το βούτυρο.
  • Βήμα 2

    1 λεπτά
    Περάστε τα κομμάτια στο αλεύρι.
  • Βήμα 3

    8 λεπτά
    Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει και 8-10 λεπτά. Επίσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη η κατσαρόλα, κάντε το σε δόσεις.
  • Βήμα 4

    3 λεπτά
    Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το σε ένα πιάτο.
  • Βήμα 5

    4 λεπτά
    Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμα βάλτε το μπούκοβο, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Σβήστε με το χυμό και το ξύσμα.
  • Βήμα 8

    1 λεπτά
    Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το κρέας καθώς και τον κύβο κότας MAGGI.
  • Βήμα 9

    180 λεπτά
    Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και αφήστε να βράσει για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβεται με ένα πιρούνι. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.
  • Βήμα 10

    5 λεπτά
    Τέλος ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε τη ρίγανη και αφήστε να εξατμιστεί το περίσσιο νερό και να πάρετε μια ωραία σάλτσα.
  • Βήμα 11

    5 λεπτά
    Το τελευταίο μισάωρο τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι. Το μοσχάρι λεμονάτο με τις πατάτες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 1 11

Βήμα 1

Για το κρέας (προτιμήστε μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ελιά, κομμένο σε μερίδες): Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέστε το λάδι και το βούτυρο.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 2 11

Βήμα 2

Περάστε τα κομμάτια στο αλεύρι.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 3 11

Βήμα 3

Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει και 8-10 λεπτά. Επίσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη η κατσαρόλα, κάντε το σε δόσεις.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 4 11

Βήμα 4

Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το σε ένα πιάτο.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 5 11

Βήμα 5

Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμα βάλτε το μπούκοβο, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 6 11

Βήμα 6

Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 7 11

Βήμα 7

Σβήστε με το χυμό και το ξύσμα.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 8 11

Βήμα 8

Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το κρέας καθώς και τον κύβο κότας MAGGI.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 9 11

Βήμα 9

Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και αφήστε να βράσει για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβεται με ένα πιρούνι. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 10 11

Βήμα 10

Τέλος ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε τη ρίγανη και αφήστε να εξατμιστεί το περίσσιο νερό και να πάρετε μια ωραία σάλτσα.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 11 11

Βήμα 11

Το τελευταίο μισάωρο τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι. Το μοσχάρι λεμονάτο με τις πατάτες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Οικογένεια
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ

    Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ

    120 λεπτά Εύκολη
  • Μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες

    Μοσχάρι ραγού με παπαρδέλες

    100 λεπτά Εύκολη
  • Χοιρινό λεμονάτο φούρνου

    Χοιρινό λεμονάτο φούρνου

    160 λεπτά Δύσκολη
  • Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

    Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

    120 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης