Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μοσχάρι λεμονάτο

0
210 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
8 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 8 εδώ

50 γρ
Βούτυρο
1000 γρ
Μοσχαράκι
50 γρ
Αλεύρι
2 
Κρεμμύδια
4 
Σκελίδες σκόρδο
3 Φύλλα
Φύλλα δάφνης
2 
Χυμός λεμονιού
1 
Ξύσμα λεμονιού
300 γρ
Νερό
3 κ.γ.
Ρίγανη
0.33 κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
6 
Πατάτες
0.5 κ.γ.
Αλάτι
50 γρ
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γ.
Μπούκοβο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
676.27 kcal
Υδατάνθρακες
36.82 g
Πρωτεΐνες
21.63 g
Λιπαρά
49.2 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

210 λεπτά
Βήμα 1
1 λεπτά
Για το κρέας (θέλουμε μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ελιά κομμένο σε μερίδες: Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέστε το λάδι και το βούτυρο.
Βήμα 2
1 λεπτά
Περάστε τα κομμάτια στο αλεύρι.
Βήμα 3
8 λεπτά
Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει και 8-10 λεπτά. Επίσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη η κατσαρόλα, κάντε το σε δόσεις.
Βήμα 4
3 λεπτά
Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το σε ένα πιάτο.
Βήμα 5
4 λεπτά
Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα σοτάρετε και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμα βάλτε το μπούκοβο, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.
Βήμα 6
1 λεπτά
Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας.
Βήμα 7
1 λεπτά
Σβήστε με το χυμό και το ξύσμα.
Βήμα 8
1 λεπτά
Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το κρέας καθώς και τον κύβο κότας MAGGI.
Βήμα 9
180 λεπτά
Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και αφήστε να βράσει για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβεται με ένα πιρούνι. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.
Βήμα 10
5 λεπτά
Τέλος ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε την ρίγανη και αφήστε να εξατμιστεί το περίσσιο νερό και να πάρετε μια ωραία σάλτσα.
Βήμα 11
5 λεπτά
Το τελευταίο μισάωρο τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι.
Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 1 11

Για το κρέας (θέλουμε μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ελιά κομμένο σε μερίδες: Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέστε το λάδι και το βούτυρο.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 2 11

Περάστε τα κομμάτια στο αλεύρι.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 3 11

Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει και 8-10 λεπτά. Επίσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη η κατσαρόλα, κάντε το σε δόσεις.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 4 11

Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το σε ένα πιάτο.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 5 11

Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα σοτάρετε και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Ένα λεπτό πριν να είναι έτοιμα βάλτε το μπούκοβο, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 6 11

Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 7 11

Σβήστε με το χυμό και το ξύσμα.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 8 11

Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το κρέας καθώς και τον κύβο κότας MAGGI.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 9 11

Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και αφήστε να βράσει για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβεται με ένα πιρούνι. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 10 11

Τέλος ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε την ρίγανη και αφήστε να εξατμιστεί το περίσσιο νερό και να πάρετε μια ωραία σάλτσα.

Μοσχάρι λεμονάτο

Βήμα 11 11

Το τελευταίο μισάωρο τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη