Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

0
130λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1 κιλό
Μοσχάρι κόντρα φιλέτο χωρίς κόκκαλα
1 κ.γλ.
Ζωικό βούτυρο
5 Μικρά
Τοματίνια
260 γρ.
Κέτσαπ
1 κ.σ.
Σάλτσα σόγιας
1 κ.σ.
Σάλτσα, worcestershire
0.5 κ.γλ.
Κύμινο
0.5 
Λεμόνι χυμός
1 κ.γλ.
Πάπρικα καπνιστή
1 κ.γλ.
Μέλι
1 
Σκελίδα σκόρδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
462.93 kcal
Υδατάνθρακες
17.39 g
Πρωτεΐνες
49.24 g
Λιπαρά
20.34 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

130 λεπτά
Βήμα 1
110 λεπτά
Βάλτε όλα τα υλικά για τη barbeque σως, δηλαδή την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσας Worcester, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το μέλι και το σκόρδο στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βήμα 2
2 λεπτά
Κόψτε τις μπριζόλες σε μερίδες και αφήστε εκτός ψυγείου για 1 ώρα μέχρι να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 3
8 λεπτά
Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις μπριζόλες αφού τις αλατίσετε τελευταία στιγμή. Υπολογίστε το ψήσιμο γύρω στα 8 με 10 λεπτά για μια μπριζόλα πάχους περίπου 2-3 εκατοστών. Σημείωση: Προσαρμόστε το ψήσιμο με βάση το πάχος του κρέατος.
Βήμα 4
4 λεπτά
Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε σε ένα πιάτο ή σε μια σχάρα το κρέας να ‘’ξεκουραστεί ‘’ για 5 περίπου λεπτά πριν καταναλωθεί.
Βήμα 5
4 λεπτά
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 5 κουταλιές από την σάλτσα barbeque, 100ml νερό, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και τον κύβο βοδινού MAGGI. Αφήστε να πάρουν μια βράση, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και προσθέστε το βούτυρο.
Βήμα 6
2 λεπτά
Αποσύρετε από την εστία, κόψτε σε φέτες το κρέας και γαρνίρετε με τη σάλτα όσο είναι ακόμη ζεστή. Η μοσχαρίσια μπριζόλα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 1 6

Βάλτε όλα τα υλικά για τη barbeque σως, δηλαδή την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσας Worcester, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το μέλι και το σκόρδο στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 2 6

Κόψτε τις μπριζόλες σε μερίδες και αφήστε εκτός ψυγείου για 1 ώρα μέχρι να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 3 6

Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις μπριζόλες αφού τις αλατίσετε τελευταία στιγμή. Υπολογίστε το ψήσιμο γύρω στα 8 με 10 λεπτά για μια μπριζόλα πάχους περίπου 2-3 εκατοστών. Σημείωση: Προσαρμόστε το ψήσιμο με βάση το πάχος του κρέατος.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 4 6

Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε σε ένα πιάτο ή σε μια σχάρα το κρέας να ‘’ξεκουραστεί ‘’ για 5 περίπου λεπτά πριν καταναλωθεί.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 5 6

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 5 κουταλιές από την σάλτσα barbeque, 100ml νερό, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και τον κύβο βοδινού MAGGI. Αφήστε να πάρουν μια βράση, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και προσθέστε το βούτυρο.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 6 6

Αποσύρετε από την εστία, κόψτε σε φέτες το κρέας και γαρνίρετε με τη σάλτα όσο είναι ακόμη ζεστή. Η μοσχαρίσια μπριζόλα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη