Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Μπριζόλα μοσχαρίσια
Μπριζόλα μοσχαρίσια
130 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
41 21g / 41%
15 17.7g / 15%
44 49.4g / 44%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Μπριζόλα μοσχαρίσια

(0)
130 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  κιλό
Μοσχάρι κόντρα φιλέτο χωρίς κόκκαλα
1  κ.γλ.
Ζωικό βούτυρο
5  Μικρά
Τοματίνια
260  γρ.
Κέτσαπ
1  κ.σ.
Σάλτσα σόγιας
1  κ.σ.
Σάλτσα, worcestershire
0.5  κ.γλ.
Κύμινο
0.5 
Λεμόνι χυμός
1  κ.γλ.
Πάπρικα καπνιστή
1  κ.γλ.
Μέλι
1 
Σκελίδα σκόρδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
17.75 g
Ενέργεια
471.93 kcal
Λιπαρά
21.03 g
Εδώδιμες Ίνες
0.32 g
Πρωτεΐνες
49.4 g
Σάκχαρα
0.93 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

130 λεπτά
  • Βήμα 1

    110 λεπτά
    Βάλτε όλα τα υλικά για τη barbeque σως, δηλαδή την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσας Worcester, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το μέλι και το σκόρδο στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Κόψτε τις μπριζόλες σε μερίδες και αφήστε εκτός ψυγείου για 1 ώρα μέχρι να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
  • Βήμα 3

    8 λεπτά
    Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις μπριζόλες αφού τις αλατίσετε τελευταία στιγμή. Υπολογίστε το ψήσιμο γύρω στα 8 με 10 λεπτά για μια μπριζόλα πάχους περίπου 2-3 εκατοστών. Σημείωση: Προσαρμόστε το ψήσιμο με βάση το πάχος του κρέατος.
  • Βήμα 4

    4 λεπτά
    Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε σε ένα πιάτο ή σε μια σχάρα το κρέας να ‘’ξεκουραστεί ‘’ για 5 περίπου λεπτά πριν καταναλωθεί.
  • Βήμα 5

    4 λεπτά
    Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 5 κουταλιές από την σάλτσα barbeque, 100ml νερό, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και τον κύβο βοδινού MAGGI. Αφήστε να πάρουν μια βράση, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και προσθέστε το βούτυρο.
  • Βήμα 6

    2 λεπτά
    Αποσύρετε από την εστία, κόψτε σε φέτες το κρέας και γαρνίρετε με τη σάλτα όσο είναι ακόμη ζεστή. Η μοσχαρίσια μπριζόλα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 1 6

Βάλτε όλα τα υλικά για τη barbeque σως, δηλαδή την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσας Worcester, το κύμινο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το μέλι και το σκόρδο στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, μεταφέρετε σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 2 6

Κόψτε τις μπριζόλες σε μερίδες και αφήστε εκτός ψυγείου για 1 ώρα μέχρι να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 3 6

Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις μπριζόλες αφού τις αλατίσετε τελευταία στιγμή. Υπολογίστε το ψήσιμο γύρω στα 8 με 10 λεπτά για μια μπριζόλα πάχους περίπου 2-3 εκατοστών. Σημείωση: Προσαρμόστε το ψήσιμο με βάση το πάχος του κρέατος.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 4 6

Βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε σε ένα πιάτο ή σε μια σχάρα το κρέας να ‘’ξεκουραστεί ‘’ για 5 περίπου λεπτά πριν καταναλωθεί.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 5 6

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάλτε 5 κουταλιές από την σάλτσα barbeque, 100ml νερό, τα τοματίνια κομμένα στη μέση και τον κύβο βοδινού MAGGI. Αφήστε να πάρουν μια βράση, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο κύβος και προσθέστε το βούτυρο.

Μπριζόλα μοσχαρίσια

Βήμα 6 6

Αποσύρετε από την εστία, κόψτε σε φέτες το κρέας και γαρνίρετε με τη σάλτα όσο είναι ακόμη ζεστή. Η μοσχαρίσια μπριζόλα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF