Αυτό το πιάτο έγινε για 4
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Κόψτε σε μικρά κυβάκια το καρότο, την πιπεριά και το κολοκύθι.
Τοποθετήστε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το κολοκύθι, το καρότο και την πιπεριά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε 1,5 λίτρο νερό στην κατσαρόλα, τον MAGGI Υγρό ζωμό λαχανικών και αφήστε να βράσει.
Παράλληλα βγάλτε τα κεφάλια από τις γαρίδες (ολόκληρες) και τα καλαμάρια (κομμένα σε λεπτές λωρίδες), σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.
Μεταφέρετε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να βράσουν για περίπου 1 ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά και χωρίς καπάκι.
5 λεπτά πριν το τέλος ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα την σάρκα από τις γαρίδες, το καλαμάρι σε λωρίδες, το μπακαλιάρο (σε κύβους), 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μαϊντανό (ψιλοκομμένο) και το φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο).
Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε την σούπα με θαλασσινά σε βαθιά μπολ. (Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε όστρακα να προσέξετε την ποσότητα στο αλάτι διότι εγκλωβίζουν θαλασσινό νερό το οποίο είναι αρκετά αλμυρό).