Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Πίσω
50 32.3g / 50%
41 62g / 41%
9 13.6g / 9%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

(0)
80 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Συσκευασία
300  γρ.
Νερό
2 
Κρόκοι αυγού
180  γρ.
Αλεύρι
2 
Σκελίδες σκόρδο
2  Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
7  κ.σ.
Ελαιόλαδο
4 
Ντομάτες
75  γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
62.03 g
Ενέργεια
598.31 kcal
Λιπαρά
32.36 g
Εδώδιμες Ίνες
3.95 g
Πρωτεΐνες
13.61 g
Σάκχαρα
1.8 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

80 λεπτά
  • Βήμα 1

    8 λεπτά
    Ετοιμάστε τον πουρέ πατάτας MAGGI σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία μόνο όμως με 300 γρ. νερό.
  • Βήμα 2

    1 λεπτά
    Αφήστε τον στην άκρη.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Μόλις κρυώσει αρκετά ο πουρές, αλλά να είναι λίγο χλιαρός, ρίξτε μέσα τους κρόκους, τα 150 γρ. αλεύρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 4

    4 λεπτά
    Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα σας να γίνει λίγο σφιχτό όμως να κολλάει και λίγο στα χέρια σας. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι (όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο).
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Παράλληλα βάλτε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήστε να βράσει.
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Με την βοήθεια μιας σπάτουλας βάλτε το μείγμα της πατάτας μέσα σε ένα κορνέ, χωρίς όμως να το παραγεμίσετε.
  • Βήμα 7

    15 λεπτά
    Αλευρώστε πολύ καλά μία επιφάνεια και με το κορνέ αρχίστε και «κόβετε» σε λωρίδες ζύμης σαν να σχηματίζετε ένα κορδόνι. Επαναλάβετε για όλη τη ζύμη (σαν αποτέλεσμα έχετε πολλά κορδόνια πάνω στον πάγκο σας). Με ένα ίσιο μαχαίρι κόψτε τις λωρίδες ανά 1 εκ. δημιουργώντας μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια «ζυμαρικών».
  • Βήμα 8

    2 λεπτά
    Πάρτε ένα βαθύ μπολ και βάλτε νερό με πάγο.
  • Βήμα 9

    15 λεπτά
    Χαμηλώστε την φωτιά και στο σημείο που το νερό σιγοβράζει, ρίξτε μέσα τα νιόκι. Με το που ανέβουν στην επιφάνεια τα αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε στο νερό με τον πάγο.
  • Βήμα 10

    3 λεπτά
    Μόλις τελειώσετε με όλα τα νιόκι, πάλι με την τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε από το παγωμένο νερό, τα σουρώνετε , τα σκουπίζετε καλά με ένα χαρτί και τα βάζετε σε ένα μπολ με 5 κ.σ. ελαιόλαδο στο ψυγείο.
  • Βήμα 11

    1 λεπτά
    Ετοιμάζετε τη σάλτσα.
  • Βήμα 12

    5 λεπτά
    Κόψτε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ.
  • Βήμα 13

    1 λεπτά
    Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι που το έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά βάλτε το ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρετέ τα σκόρδα για 1 λεπτό.
  • Βήμα 14

    5 λεπτά
    Ρίξτε τις ντομάτες, σοτάρετέ για άλλα 2 λεπτά και προσθέστε 200 γρ νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.
  • Βήμα 15

    1 λεπτά
    Αφήστε να εξατμιστεί αρκετά και αλατοπιπερώστε.
  • Βήμα 16

    5 λεπτά
    Σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα σας.
  • Βήμα 17

    1 λεπτά
    Ρίξτε τα νιόκι μέσα στη σάλτσα, τα ζεσταίνετε καλά και σερβίρετε με αρκετή παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 1 17

Βήμα 1

Ετοιμάστε τον πουρέ πατάτας MAGGI σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία μόνο όμως με 300 γρ. νερό.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 2 17

Βήμα 2

Αφήστε τον στην άκρη.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 3 17

Βήμα 3

Μόλις κρυώσει αρκετά ο πουρές, αλλά να είναι λίγο χλιαρός, ρίξτε μέσα τους κρόκους, τα 150 γρ. αλεύρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 4 17

Βήμα 4 Βήμα 4

Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα σας να γίνει λίγο σφιχτό όμως να κολλάει και λίγο στα χέρια σας. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι (όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο).

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 5 17

Βήμα 5

Παράλληλα βάλτε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήστε να βράσει.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 6 17

Βήμα 6

Με την βοήθεια μιας σπάτουλας βάλτε το μείγμα της πατάτας μέσα σε ένα κορνέ, χωρίς όμως να το παραγεμίσετε.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 7 17

Βήμα 7

Αλευρώστε πολύ καλά μία επιφάνεια και με το κορνέ αρχίστε και «κόβετε» σε λωρίδες ζύμης σαν να σχηματίζετε ένα κορδόνι. Επαναλάβετε για όλη τη ζύμη (σαν αποτέλεσμα έχετε πολλά κορδόνια πάνω στον πάγκο σας). Με ένα ίσιο μαχαίρι κόψτε τις λωρίδες ανά 1 εκ. δημιουργώντας μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια «ζυμαρικών».

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 8 17

Βήμα 8

Πάρτε ένα βαθύ μπολ και βάλτε νερό με πάγο.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 9 17

Βήμα 9

Χαμηλώστε την φωτιά και στο σημείο που το νερό σιγοβράζει, ρίξτε μέσα τα νιόκι. Με το που ανέβουν στην επιφάνεια τα αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε στο νερό με τον πάγο.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 10 17

Βήμα 10

Μόλις τελειώσετε με όλα τα νιόκι, πάλι με την τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε από το παγωμένο νερό, τα σουρώνετε , τα σκουπίζετε καλά με ένα χαρτί και τα βάζετε σε ένα μπολ με 5 κ.σ. ελαιόλαδο στο ψυγείο.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 11 17

Βήμα 11

Ετοιμάζετε τη σάλτσα.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 12 17

Βήμα 12

Κόψτε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 13 17

Βήμα 13

Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι που το έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά βάλτε το ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρετέ τα σκόρδα για 1 λεπτό.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 14 17

Βήμα 14

Ρίξτε τις ντομάτες, σοτάρετέ για άλλα 2 λεπτά και προσθέστε 200 γρ νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 15 17

Βήμα 15

Αφήστε να εξατμιστεί αρκετά και αλατοπιπερώστε.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 16 17

Βήμα 16

Σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα σας.

Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

Βήμα 17 17

Βήμα 17

Ρίξτε τα νιόκι μέσα στη σάλτσα, τα ζεσταίνετε καλά και σερβίρετε με αρκετή παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή ως PDF