Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Πίσω
16 18.4g / 16%
68 171.8g / 68%
16 41.7g / 16%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

(0)
140 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

2 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 2

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  μεγάλο
Πατάτες, λευκές, σάρκα και δέρμα, ακατέργαστες
1 
Αυγό, ολόκληρο, ωμό, φρέσκο
100  γρ.
Αλεύρι σίτου, λευκό, γενικής χρήσεως, απεριόριστο
1  κ.γλ.
Αλάτι, τραπέζι
1  κ.σ.
Ελαιόλαδο, ακατέργαστο
3  κομμάτια
Ντομάτες, αποξηραμένες στον ήλιο
1 
Κρεμμύδια, γλυκά, ωμά
1  κ.γλ.
Σκόρδο, ωμή
5  Φύλλα
Βασιλικό, φρέσκο
100  γρ.
Τυρί, παρμεζάνα, σκληρό

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
171.9 g
Ενέργεια
1012.01 kcal
Λιπαρά
18.46 g
Εδώδιμες Ίνες
21.02 g
Πρωτεΐνες
41.72 g
Σάκχαρα
18.91 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

140 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε απ' το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους.
  • Βήμα 2

    1 λεπτά
    Παράλληλα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον βασιλικό, τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες. Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Τέλος, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ.
  • Βήμα 3

    1 λεπτά
    Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ. Θρυμματίστε τις απαλά με ένα πιρούνι και προσθέστε αβγό, αλάτι και το ½ αλεύρι. Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρι να σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας. Σημείωση: Όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.
  • Βήμα 4

    1 λεπτά
    Κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντάς τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόψτε μικρά νιόκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. Μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας.
Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 1 4

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε απ' το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 2 4

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Παράλληλα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον βασιλικό, τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες. Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Τέλος, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 3 4

Βήμα 3 Βήμα 3

Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ. Θρυμματίστε τις απαλά με ένα πιρούνι και προσθέστε αβγό, αλάτι και το ½ αλεύρι. Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρι να σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας. Σημείωση: Όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 4 4

Βήμα 4 Βήμα 4

Κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντάς τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόψτε μικρά νιόκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. Μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας.

Συνταγή ως PDF