Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Νιόκι Πατάτας Με Σάλτσα Φρέσκιας Τομάτας

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

(0)
140 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

2 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 2

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  μεγάλο
Πατάτες, λευκές, σάρκα και δέρμα, ακατέργαστες
1 
Αυγό, ολόκληρο, ωμό, φρέσκο
100  γρ.
Αλεύρι σίτου, λευκό, γενικής χρήσεως, απεριόριστο
1  κ.γλ.
Αλάτι, τραπέζι
1  κ.σ.
Ελαιόλαδο, ακατέργαστο
3  κομμάτια
Ντομάτες, αποξηραμένες στον ήλιο
1 
Κρεμμύδια, γλυκά, ωμά
1  κ.γλ.
Σκόρδο, ωμή
5  Φύλλα
Βασιλικό, φρέσκο
100  γρ.
Τυρί, παρμεζάνα, σκληρό
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κοτόπουλο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
171.9 g
Ενέργεια
1012 kcal
Λιπαρά
18.5 g
Εδώδιμες Ίνες
21 g
Πρωτεΐνες
41.7 g
Σάκχαρα
18.9 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

140 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε απ' το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους.
  • Βήμα 2

    1 λεπτά
    Παράλληλα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον βασιλικό, τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες. Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Τέλος, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ.
  • Βήμα 3

    1 λεπτά
    Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ. Θρυμματίστε τις απαλά με ένα πιρούνι και προσθέστε αβγό, αλάτι και το ½ αλεύρι. Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρι να σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας. Σημείωση: Όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.
  • Βήμα 4

    1 λεπτά
    Κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντάς τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόψτε μικρά νιόκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. Μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας.
Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 1 4

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε απ' το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 2 4

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Παράλληλα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετέ τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον βασιλικό, τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες. Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά. Τέλος, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 3 4

Βήμα 3 Βήμα 3

Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ. Θρυμματίστε τις απαλά με ένα πιρούνι και προσθέστε αβγό, αλάτι και το ½ αλεύρι. Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρι να σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας. Σημείωση: Όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 4 4

Βήμα 4 Βήμα 4

Κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντάς τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόψτε μικρά νιόκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια. Μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα. Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

3 + 1 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Εύκολο
  • Ιταλική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Πηγή φυτικών ινών
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Χαμηλή ζάχαρη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

    Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας

    80 λεπτά Δύσκολη
  • Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας

    Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας

    175 λεπτά Δύσκολη
  • Νιόκι πατάτας με φρέσκια μοτσαρέλα και ψητή τομάτα

    Νιόκι πατάτας με φρέσκια μοτσαρέλα και ψητή τομάτα

    65 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης