Νιόκι πατάτας με ελαφριά σάλτσα ντομάτας
80λεπτά
Δύσκολη
1 Συσκευασία
300 γρ.
Νερό
2
Κρόκοι αυγού
180 γρ.
Αλεύρι
2
Σκελίδες σκόρδο
1 κύβος
2 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
7 κ.σ.
Ελαιόλαδο
4
Ντομάτες
75 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
589.85 kcal
Υδατάνθρακες
61.53 g
Πρωτεΐνες
13.36 g
Λιπαρά
31.79 g
Εδώδιμες Ίνες
3.91 g
Σάκχαρα
1.72 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
80 λεπτά
Βήμα 1
Ετοιμάστε τον πουρέ πατάτας MAGGI σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στη συσκευασία μόνο όμως με 300 γρ. νερό.
Βήμα 2
Αφήστε τον στην άκρη.
Βήμα 3
Μόλις κρυώσει αρκετά ο πουρές, αλλά να είναι λίγο χλιαρός, ρίξτε μέσα τους κρόκους, τα 150 γρ. αλεύρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα σας να γίνει λίγο σφιχτό όμως να κολλάει και λίγο στα χέρια σας. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα αλεύρι (όσο λιγότερο, τόσο το καλύτερο).
Βήμα 5
Παράλληλα βάλτε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι πάνω σε δυνατή φωτιά και αφήστε να βράσει.
Βήμα 6
Με την βοήθεια μιας σπάτουλας βάλτε το μείγμα της πατάτας μέσα σε ένα κορνέ, χωρίς όμως να το παραγεμίσετε.
Βήμα 7
Αλευρώστε πολύ καλά μία επιφάνεια και με το κορνέ αρχίστε και «κόβετε» σε λωρίδες ζύμης σαν να σχηματίζετε ένα κορδόνι. Επαναλάβετε για όλη τη ζύμη (σαν αποτέλεσμα έχετε πολλά κορδόνια πάνω στον πάγκο σας). Με ένα ίσιο μαχαίρι κόψτε τις λωρίδες ανά 1 εκ. δημιουργώντας μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια «ζυμαρικών».
Βήμα 8
Πάρτε ένα βαθύ μπολ και βάλτε νερό με πάγο.
Βήμα 9
Χαμηλώστε την φωτιά και στο σημείο που το νερό σιγοβράζει, ρίξτε μέσα τα νιόκι. Με το που ανέβουν στην επιφάνεια τα αφαιρείτε με μία τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρετε στο νερό με τον πάγο.
Βήμα 10
Μόλις τελειώσετε με όλα τα νιόκι, πάλι με την τρυπητή κουτάλα τα αφαιρείτε από το παγωμένο νερό, τα σουρώνετε , τα σκουπίζετε καλά με ένα χαρτί και τα βάζετε σε ένα μπολ με 5 κ.σ. ελαιόλαδο στο ψυγείο.
Βήμα 11
Ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Βήμα 12
Κόψτε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ.
Βήμα 13
Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι που το έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά βάλτε το ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρετέ τα σκόρδα για 1 λεπτό.
Βήμα 14
Ρίξτε τις ντομάτες, σοτάρετέ για άλλα 2 λεπτά και προσθέστε 200 γρ νερό και τον κύβο λαχανικών MAGGI.
Βήμα 15
Αφήστε να εξατμιστεί αρκετά και αλατοπιπερώστε.
Βήμα 16
Σιγοβράστε μέχρι να πήξει η σάλτσα σας.
Βήμα 17
Ρίξτε τα νιόκι μέσα στη σάλτσα, τα ζεσταίνετε καλά και σερβίρετε με αρκετή παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια 0