Νιόκι πατάτας με φρέσκια μοτσαρέλα και ψητή τομάτα
65λεπτά
Εύκολη
250 γρ.
Μοτσαρέλα φρέσκια βουβαλίσια
3
Ντομάτες
1
Σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
10 Φύλλα
Φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
3 κ.σ.
Γκράνα τριμμένη
1 κύβος
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
65 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε τις ώριμες τομάτες στα 6 κυδωνάτα, απλώστε σε μια λαμαρίνα για το φούρνο με τη φλούδα προς τα πάνω, ραντίστε με ελαιόλαδο και ρίξτε το θυμάρι, πιπέρι φρεσκοκομμένο, αλάτι και το σκόρδο σε χοντρά κομμάτια.
Βήμα 2
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βήμα 3
Τοποθετήστε ένα κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά. Όταν βράσει ρίξτε τα νιόκι και αφήστε μέχρι να βγουν στην επιφάνεια του νερού.
Βήμα 4
Μεταφέρετε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα τηγάνι το οποίο είναι τοποθετημένο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 5
Προσθέστε μισή κούπα από το νερό που έβραζαν τα νιόκι και τον κύβο κότας MAGGI.
Βήμα 6
Ανακατέψτε για 3-4 λεπτά μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός, προσθέστε το τριμμένο τυρί, τον βασιλικό χοντροκομμένο, 4 κ.σ ελαιόλαδο, και τις τομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες.
Βήμα 7
Δοκιμάστε το αλάτι και τελευταία στιγμή προσθέστε την μοτσαρέλλα. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά σε βαθιά μπολ.
Σχόλια 0