Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

0
140λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
2 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 2 εδώ

4 μεγάλο
Πατάτες, λευκές, σάρκα και δέρμα, ακατέργαστες
1 
Αυγό, ολόκληρο, ωμό, φρέσκο
100 γρ.
Αλεύρι σίτου, λευκό, γενικής χρήσεως, απεριόριστο
1 κ.γλ.
Αλάτι, τραπέζι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο, ακατέργαστο
3 κομμάτια
Ντομάτες, αποξηραμένες στον ήλιο
1 
Κρεμμύδια, γλυκά, ωμά
1 κ.γλ.
Σκόρδο, ωμή
5 Φύλλα
Βασιλικό, φρέσκο
100 γρ.
Τυρί, παρμεζάνα, σκληρό

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
996.41 kcal
Υδατάνθρακες
170.82 g
Πρωτεΐνες
41.32 g
Λιπαρά
17.39 g
Εδώδιμες Ίνες
21 g
Σάκχαρα
18.67 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

140 λεπτά
Βήμα 1
1 λεπτά
Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτό , ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν . Βγάλτε απ το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη έως ότου πέσει η θερμοκρασία τους .
Βήμα 2
1 λεπτά
Παράλληλα Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετε τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν . Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες , τον βασιλικό ,τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες . Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά . Τέλος προσθέστε 3 κ.σ ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ .
Βήμα 3
1 λεπτά
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ , απαλά θρυμματίστε τις με ένα πιρούνι και προσθέστε το αβγό , αλάτι και το μισό αλεύρι , μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρις ότου σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας . (όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε , τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα ) .
Βήμα 4
1 λεπτά
κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντας τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών . Κόψτε μικρά νιοκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια . μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα . ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας .
Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 1 4

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτό , ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν . Βγάλτε απ το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη έως ότου πέσει η θερμοκρασία τους .

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 2 4

Βήμα 2 Βήμα 2 Βήμα 2

Παράλληλα Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετε τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν . Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες , τον βασιλικό ,τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες . Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά . Τέλος προσθέστε 3 κ.σ ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ .

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 3 4

Βήμα 3 Βήμα 3

Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ , απαλά θρυμματίστε τις με ένα πιρούνι και προσθέστε το αβγό , αλάτι και το μισό αλεύρι , μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρις ότου σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας . (όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε , τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα ) .

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 4 4

Βήμα 4 Βήμα 4

κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντας τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών . Κόψτε μικρά νιοκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια . μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα . ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας .

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη