Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας
140λεπτά
Εύκολη
4 μεγάλο
Πατάτες, λευκές, σάρκα και δέρμα, ακατέργαστες
1
Αυγό, ολόκληρο, ωμό, φρέσκο
100 γρ.
Αλεύρι σίτου, λευκό, γενικής χρήσεως, απεριόριστο
1 κ.γλ.
Αλάτι, τραπέζι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο, ακατέργαστο
3 κομμάτια
Ντομάτες, αποξηραμένες στον ήλιο
1
Κρεμμύδια, γλυκά, ωμά
1 κ.γλ.
Σκόρδο, ωμή
5 Φύλλα
Βασιλικό, φρέσκο
100 γρ.
Τυρί, παρμεζάνα, σκληρό
250 mg
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
996.41 kcal
Υδατάνθρακες
170.82 g
Πρωτεΐνες
41.32 g
Λιπαρά
17.39 g
Εδώδιμες Ίνες
21 g
Σάκχαρα
18.67 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
140 λεπτά
Βήμα 1
Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτό , ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν . Βγάλτε απ το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη έως ότου πέσει η θερμοκρασία τους .
Βήμα 2
Παράλληλα Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετε τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν . Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες , τον βασιλικό ,τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες . Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά . Τέλος προσθέστε 3 κ.σ ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ .
Βήμα 3
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ , απαλά θρυμματίστε τις με ένα πιρούνι και προσθέστε το αβγό , αλάτι και το μισό αλεύρι , μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρις ότου σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας . (όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε , τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα ) .
Βήμα 4
κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντας τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών . Κόψτε μικρά νιοκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια . μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα . ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας .
Σχόλια 0