Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

0
140 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
2 2 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 2 εδώ

4 μεγάλο
Πατάτες, λευκές, σάρκα και δέρμα, ακατέργαστες
1 
Αυγό, ολόκληρο, ωμό, φρέσκο
100 γρ
Αλεύρι σίτου, λευκό, γενικής χρήσεως, απεριόριστο
1 κ.γ.
Αλάτι, τραπέζι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο, ακατέργαστο
3 κομμάτια
Ντομάτες, αποξηραμένες στον ήλιο
1 
Κρεμμύδια, γλυκά, ωμά
1 κ.γ.
Σκόρδο, ωμή
5 Φύλλα
Βασιλικό, φρέσκο
100 γρ
Τυρί, παρμεζάνα, σκληρό

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
996.41 kcal
Υδατάνθρακες
170.82 g
Πρωτεΐνες
41.32 g
Λιπαρά
17.39 g
Εδώδιμες Ίνες
21 g
Σάκχαρα
18.67 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

140 λεπτά
Βήμα 1
1 λεπτά
Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτό , ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν . Βγάλτε απ το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη έως ότου πέσει η θερμοκρασία τους .
Βήμα 2
1 λεπτά
Παράλληλα Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετε τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν . Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες , τον βασιλικό ,τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες . Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά . Τέλος προσθέστε 3 κ.σ ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ .
Βήμα 3
1 λεπτά
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ , απαλά θρυμματίστε τις με ένα πιρούνι και προσθέστε το αβγό , αλάτι και το μισό αλεύρι , μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρις ότου σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας . (όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε , τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα ) .
Βήμα 4
1 λεπτά
κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντας τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών . Κόψτε μικρά νιοκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια . μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα . ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας .
Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 1 4

Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτό , ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν . Βγάλτε απ το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη έως ότου πέσει η θερμοκρασία τους .

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 2 4

Παράλληλα Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετε τα σε ένα κατσαρολάκι με 1 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν . Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες , τον βασιλικό ,τον κύβο κότας, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες . Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά . Τέλος προσθέστε 3 κ.σ ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ .

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 3 4

Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ , απαλά θρυμματίστε τις με ένα πιρούνι και προσθέστε το αβγό , αλάτι και το μισό αλεύρι , μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρις ότου σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας . (όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε , τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα ) .

Νιόκι πατάτας με σάλτσα φρέσκιας τομάτας

Βήμα 4 4

κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντας τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών . Κόψτε μικρά νιοκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια . μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα . ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας .

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη