Νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας
175λεπτά
Δύσκολη
4 μεγάλο
Πατάτες
1
Αυγό
100 γρ.
Αλεύρι σκληρό
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
3
Ντομάτες
1
Κρεμμύδι
1
Σκελίδα σκόρδο
5 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
1 κύβος
100 γρ.
Γκράνα τριμμένη
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
175 λεπτά
Βήμα 1
Πλύνετε καλά τις πατάτες και τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο, ψήστε στο φούρνο στους 180ο C βαθμούς για περίπου μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Βγάλτε απ το αλουμινόχαρτο και αφήστε τις στην άκρη έως ότου πέσει η θερμοκρασία τους.
Βήμα 3
Παράλληλα ψιλοκόψτε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετε τα σε ένα κατσαρολάκι με 1κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες, τον βασιλικό, τον κύβο κότας MAGGI, αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη για να ισορροπήσει την οξύτητα από τις τομάτες.
Βήμα 5
Βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά.
Βήμα 6
Τέλος προσθέστε 3 κτς ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ.
Βήμα 7
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάστε τις σε ένα μπολ, απαλά θρυμματίστε τις με ένα πιρούνι και προσθέστε το αβγό, αλάτι και το μισό αλεύρι, μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας και ρίχνετε αλεύρι μέχρις ότου σταματήσει η ζύμη να κολλάει στα χέρια σας (όσο λιγότερο αλεύρι καταφέρετε να βάλετε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα).
Βήμα 8
Κόψτε κομμάτια ζύμης και ανοίξτε στον πάγκο ρολάροντας τα σε μπαστουνάκια πάχους περίπου 2 εκατοστών.
Βήμα 9
Κόψτε μικρά νιοκι με ένα μαχαίρι και μαγειρέψτε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να βγουν στην επιφάνεια.
Βήμα 10
Μεταφέρετε σε ένα τηγανάκι με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και προσθέστε τη σάλτσα.
Βήμα 11
Ανακατέψτε απαλά και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με τα φλέικς γκράνας.
Σχόλια 0