Πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό
52λεπτά
Εύκολη
1 Κεφάλι
Μαρούλι γαλλικό
1 Κεφάλι
Κόκκινη λόλα
1 Ματσάκι
Ρόκα
200 γρ.
Καπνιστός σολωμός
150 mL
Ελαιόλαδο
1
Ξύσμα λάιμ
0.5
Χυμός λαιμ
2 κ.σ.
Ξύδι λευκό
1 κ.σ.
Μέλι
0.5 κ.γλ.
Μουστάρδα
1 κ.γλ.
0.33 κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
434.84 kcal
Υδατάνθρακες
8.97 g
Πρωτεΐνες
11.53 g
Λιπαρά
40 g
Εδώδιμες Ίνες
2.01 g
Σάκχαρα
5.45 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
52 λεπτά
Βήμα 1
Βγάλτε τα φύλλα από την λόλα και το γαλλικό μαρούλι και αφήστε σε κρύο νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Βήμα 2
Στραγγίξτε καλά και επαναλάβετε το ίδιο με τη ρόκα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσει καλά η σαλάτα, διαφορετικά δεν πιάνει πάνω της η σάλτσα.
Βήμα 3
Βάλτε σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το ελαιόλαδο, το λάιμ, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, τη νοστιμιά MAGGI και το πιπέρι, και χτυπήστε δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 4
Κόψτε τη σαλάτα με τα χέρια σας σε χοντρά κομμάτια, ρίξτε σε ένα μπολ, περιχύστε με τη σάλτσα και ανακατέψτε απαλά με τα χέρια σας.
Βήμα 5
Γαρνίρετε με λεπτές φέτες καπνιστού σολομού.
Βήμα 6
Η πράσινη σαλάτα με σολομό είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σχόλια 0