Ψάρι αλά σπετσιώτα
60λεπτά
Εύκολη
3 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1
Ξύσμα λεμονιού
3 κ.σ.
Λευκό κρασί
250 γρ.
Ντομάτα κονκασέ
1
Κρεμμύδι
1
Σκελίδα σκόρδο
1 κύβος
2 κ.σ.
Φρέσκος βασιλικός
1 κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
2
Ντομάτες
1000 γρ.
Τσιπούρα
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
375.81 kcal
Υδατάνθρακες
10.4 g
Πρωτεΐνες
45.98 g
Λιπαρά
14.31 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
60 λεπτά
Βήμα 1
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 2
Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κύβο λαχανικών MAGGI, τη ζάχαρη, την τομάτα και μισό ποτήρι νερό.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και τελευταία στιγμή βάλτε το βασιλικό. Περάστε τη σάλτσα από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ για να γίνει κρέμα.
Βήμα 4
Αδειάστε τη σάλτσα σε ένα ταψί για το φούρνο, απλώστε ομοιόμορφα και βάλτε το ψάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 5
Σε ένα μπολ ρίξτε το ξύσμα λεμονιού, το κρασί και 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και με ένα πινέλο περάστε τα φιλέτα με αυτό το μίγμα.
Βήμα 6
Χοντροκόψτε τις τομάτες και ρίξτε τις ομοιόμορφα επάνω από τα φιλέτα ψαριού.
Βήμα 7
Πασπαλίστε με τον μισό μαϊντανό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.
Βήμα 8
Βγάλτε από το φούρνο, πασπαλίστε τον υπόλοιπο μαϊντανό και το ψάρι αλά σπετσιώτα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σχόλια 0