Ψητό χοιρινό με μέλι και μουστάρδα
145λεπτά
Εύκολη
2000 γρ.
Χοιρινό κρέας, νωπό, φιλέτο, κεντρικό νεύρο (μπριζόλα ή ψητά), με κόκαλα, διαχωρίσιμο μόνο άπαχο, ακατέργαστο
2 κ.σ.
Μέλι
12 κ.γλ.
Μουστάρδα, παρασκευασμένη, κίτρινη
5 κ.γλ.
Μπαχαρικά, ρίγανη, αποξηραμένα
500 γρ.
2000 γρ.
Πατάτες, λευκές, σάρκα και δέρμα, ακατέργαστες
1 κ.γλ.
Αλάτι, τραπέζι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο, ακατέργαστο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
726.36 kcal
Υδατάνθρακες
60.18 g
Πρωτεΐνες
79.12 g
Λιπαρά
17.62 g
Εδώδιμες Ίνες
8.77 g
Σάκχαρα
9.98 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
145 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το μέλι, τη μουστάρδα , τη ρίγανη τους κύβους MAGGI για ψητά και 5 κ.σ ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε καλά και με ένα πιρούνι θρυμματίστε τους κύβους και βάλτε μέσα στη μαρινάδα το χοιρινό γυρνώντας το κατά διαστήματα για να πιάνει η μαρινάδα όλη την επιφάνεια από το κρέας. Εναλλακτικά τοποθετήστε το κρέας σε μια σακούλα τροφίμων μαζί με τη μαρινάδα και βγάλτε τον αέρα.
Βήμα 2
Αφήστε για τουλάχιστον 5 ώρες και τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα ταψί για τον φούρνο στραγγίζοντας το από τη μαρινάδα.
Κρατήστε τη μαρινάδα στην άκρη και ψήστε το χοιρινό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
Βήμα 3
Κόψτε τις πατάτες στη μέση και ρίξτε μέσα στο ταψί με το κρέας. Ψήστε για 30 λεπτά και αδειάστε την μαρινάδα μέσα στο ταψί .
Ψήστε για ακόμη 15 λεπτά και βγάλτε το φαγητό από τον φούρνο. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά και σερβίρετε.
Σχόλια 0