Αρχική   >   Συνταγή    >    Ψητό χοιρινό με μέλι και μουστάρδα

ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
135'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
650 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά μπούτι χοιρινό

  • 2κτς μέλι

  • 4κτς μουστάρδα

  • 5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

  • 2 κύβους MAGGI για ψητά

  • 2 κιλά πατάτες μπέιμπι

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το μέλι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τους κύβους MAGGI για Ψητά και 5κτς ελαιόλαδο.

  2. Ανακατέψτε καλά και με ένα πιρούνι θρυμματίστε τους κύβους και βάλτε μέσα στη μαρινάδα το χοιρινό γυρνώντας το κατά διαστήματα για να πιάνει η μαρινάδα όλη την επιφάνεια από το κρέας. Εναλλακτικά τοποθετήστε το κρέας σε μια σακούλα τροφίμων μαζί με τη μαρινάδα και βγάλτε τον αέρα.

  3. Αφήστε για τουλάχιστον 5 ώρες και τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα ταψί για τον φούρνο στραγγίζοντας το από τη μαρινάδα.

  4. Κρατήστε τη μαρινάδα στην άκρη και ψήστε το χοιρινό σεπροθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μιάμιση ώρα.

  5. Κόψτε τις πατάτες στη μέση και ρίξτε μέσα στο ταψί με το κρέας. Ψήστε για 30 λεπτά και αδειάστε την μαρινάδα μέσα στο ταψί.

  6. Ψήστε για ακόμη 15 λεπτά και βγάλτε το φαγητό από τον φούρνο. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για δέκαλεπτά και σερβίρετε.