Αρχική   >   Συνταγή    >    Ψητό χοιρινό με μέλι και μουστάρδα

ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
135'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
650 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 2 κιλά μπούτι χοιρινό

  • 2 κ.σ. μέλι

  • 4 κ.σ. μουστάρδα

  • 5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

  • 2 κύβους MAGGI για ψητά

  • 2 κιλά πατάτες baby

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε μέλι, μουστάρδα, ρίγανη, κύβους MAGGI για Ψητά και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.

  2. Ανακατέψτε καλά και με ένα πιρούνι θρυμματίστε τους κύβους και βάλτε μέσα στη μαρινάδα το χοιρινό γυρνώντας το κατά διαστήματα για να πιάνει η μαρινάδα όλη την επιφάνεια από το κρέας. Εναλλακτικά, τοποθετήστε το κρέας σε μια σακούλα τροφίμων μαζί με τη μαρινάδα και βγάλτε τον αέρα.

  3. Αφήστε για τουλάχιστον 5 ώρες και τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα ταψί για τον φούρνο στραγγίζοντας το από τη μαρινάδα.

  4. Κρατήστε τη μαρινάδα στην άκρη και ψήστε το χοιρινό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μιάμιση ώρα.

  5. Κόψτε τις πατάτες στη μέση και ρίξτε τες στο ταψί με το κρέας. Ψήστε για 30 λεπτά και αδειάστε την μαρινάδα μέσα στο ταψί.

  6. Ψήστε για ακόμη 15 λεπτά και βγάλτε το φαγητό από τον φούρνο. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά.

  7. Το χοιρινό με μέλι και μουστάρδα είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 

Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές με χοιρινό και εντυπωσιάστε τους αγαπημένους σας.