Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ριζότο λαχανικών

1
50λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
2 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 2 εδώ

1  φλιτζάνι
Ρύζι για ριζότο
0.5  φλιτζάνι
Λευκό κρασί
1 
Κρεμμύδι
1 
Κολοκυθάκι
1 
Μελιτζάνα
1 
Κόκκινη πιπεριά
0.5 
Μαραθόρυζα
1  Κλωνάρι
Σέλινο
50  γρ.
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1  κ.γλ.
Βούτυρο
0.5 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1  κ.γλ.
Θυμάρι, φρέσκο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
673.19 kcal
Υδατάνθρακες
114.21 g
Πρωτεΐνες
18.1 g
Λιπαρά
12.15 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

50 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και 2 κύβους λαχανικών Maggi. Δώστε μια βράση και χαμηλώστε την εστία ίσα που να κοχλάζει ο ζωμός.
Βήμα 2
10 λεπτά
Παράλληλα τοποθετήστε στη διπλανή εστία ένα κατσαρολάκι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, βάλτε σε μέτρια φωτιά και ξεκινήστε να σοτάρετε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) με το σέλερι.
Βήμα 3
3 λεπτά
Όταν μαραθούν ρίξτε τη μελιτζάνα με τις πιπεριές, το φινόκιο και το κολοκύθι χοντροκομμένα.
Βήμα 4
20 λεπτά
Βάλτε το ρύζι, καβουρδίστε για 2 λεπτά και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε ζωμό και αρχίστε να ανακατεύετε συνέχεια το ριζότο συμπληρώνοντας ζεστό ζωμό όποτε χρειάζεται λίγο πριν στεγνώσει.
Βήμα 5
5 λεπτά
Τέλος, όταν το ρύζι έχει πλέον μαγειρευτεί (20 -25 λεπτά από όταν αρχίσει να μαγειρεύεται και η υγρασία στην κατσαρόλα είναι ιδανική όχι δηλαδή πολύ υγρό, ούτε όμως και στεγνό) αποσύρετε από την εστία. Προσθέστε τον χυμό με το ξύσμα λεμόνι, το τριμμένο τυρί με το βούτυρο και το φρέσκο θυμάρι.
Βήμα 6
2 λεπτά
Ανακατέψτε καλά, αφήστε στην άκρη σκεπασμένο για 2 λεπτά και σερβίρετε το ριζότο λαχανικών άμεσα.
Ριζότο λαχανικών

Βήμα 1 6

Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και 2 κύβους λαχανικών Maggi. Δώστε μια βράση και χαμηλώστε την εστία ίσα που να κοχλάζει ο ζωμός.

Ριζότο λαχανικών

Βήμα 2 6

Παράλληλα τοποθετήστε στη διπλανή εστία ένα κατσαρολάκι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, βάλτε σε μέτρια φωτιά και ξεκινήστε να σοτάρετε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) με το σέλερι.

Ριζότο λαχανικών

Βήμα 3 6

Όταν μαραθούν ρίξτε τη μελιτζάνα με τις πιπεριές, το φινόκιο και το κολοκύθι χοντροκομμένα.

Ριζότο λαχανικών

Βήμα 4 6

Βάλτε το ρύζι, καβουρδίστε για 2 λεπτά και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε ζωμό και αρχίστε να ανακατεύετε συνέχεια το ριζότο συμπληρώνοντας ζεστό ζωμό όποτε χρειάζεται λίγο πριν στεγνώσει.

Ριζότο λαχανικών

Βήμα 5 6

Τέλος, όταν το ρύζι έχει πλέον μαγειρευτεί (20 -25 λεπτά από όταν αρχίσει να μαγειρεύεται και η υγρασία στην κατσαρόλα είναι ιδανική όχι δηλαδή πολύ υγρό, ούτε όμως και στεγνό) αποσύρετε από την εστία. Προσθέστε τον χυμό με το ξύσμα λεμόνι, το τριμμένο τυρί με το βούτυρο και το φρέσκο θυμάρι.

Ριζότο λαχανικών

Βήμα 6 6

Ανακατέψτε καλά, αφήστε στην άκρη σκεπασμένο για 2 λεπτά και σερβίρετε το ριζότο λαχανικών άμεσα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη