Ριζότο λαχανικών
50λεπτά
Εύκολη
1 φλιτζάνι
Ρύζι για ριζότο
0.5 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
1
Κρεμμύδι
1
Κολοκυθάκι
1
Μελιτζάνα
1
Κόκκινη πιπεριά
0.5
Μαραθόρυζα
1 Κλωνάρι
Σέλινο
50 γρ.
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κ.γλ.
Βούτυρο
0.5
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1 κ.γλ.
Θυμάρι, φρέσκο
2 κύβους
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
673.19 kcal
Υδατάνθρακες
114.21 g
Πρωτεΐνες
18.1 g
Λιπαρά
12.15 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
50 λεπτά
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και τους 2 κύβοι λαχανικών Maggi, δώστε μια βράση και χαμηλώστε την εστία ισα που να κοχλάζει ο ζωμός.
Βήμα 2
Παράλληλα τοποθετήστε στη διπλανή εστία ένα κατσαρολάκι με 2 κτς ελαιόλαδο, βάλτε σε μέτρια φωτιά και ξεκινήστε να σοτάρετε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) με το σέλερι.
Βήμα 3
Όταν μαραθούν ρίξτε την μελιτζάνα με τις πιπεριές, το φοινόκιο και το κολοκύθι χοντροκομμένα.
Βήμα 4
Βάλτε το ρύζι, καβουρδίστε για 2 λεπτά και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε ζωμό και αρχίστε να ανακατεύετε συνέχεια το ριζότο συμπληρώνοντας ζεστό ζωμό όποτε χρειάζεται λίγο πριν στεγνώσει.
Βήμα 5
Τέλος, όταν το ρύζι έχει πλέον μαγειρευτεί (20 -25 λεπτά από όταν αρχίσει να μαγειρεύεται και η υγρασία στην κατσαρόλα είναι ιδανική όχι δηλαδή πολύ υγρό, ούτε όμως και στεγνό) αποσύρετε από την εστία το ριζότο και προσθέστε τον χυμό με το ξύσμα λεμόνι, το τριμμένο τυρί με το βούτυρο και το φρέσκο θυμάρι.
Βήμα 6
Ανακατέψτε καλά, αφήστε στην άκρη σκεπασμένο για 2 λεπτά και σερβίρετε άμεσα.
Σχόλια 0