Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Ριζότο Με Γαρίδες Και Ντομάτα Από Τον Άκη Πετρετζίκη

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

(24)
51 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  κύβους
MAGGI Ζωμός λαχανικών
400  γρ.
Γαρίδες
350  γρ.
Λευκό κρασί
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 
Ντομάτες
2  κ.σ.
Βούτυρο
1 
Κρεμμύδι
250  γρ.
Ρύζι για ριζότο
50  γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
50  γρ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
60.6 g
Ενέργεια
610.1 kcal
Λιπαρά
22.1 g
Εδώδιμες Ίνες
2.1 g
Πρωτεΐνες
26.2 g
Σάκχαρα
5.6 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

51 λεπτά
  • ΒΗΜΑ 1

    5 λεπτά
    Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε τους 2 κύβους για να φτιάξουμε το ζωμό. Τον κρατάμε ζεστό καθώς φτιά-χνουμε το ριζότο.
  • ΒΗΜΑ 2

    10 λεπτά
    Σε μία κατσαρόλα στενή και ψηλή, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Θέλουμε να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα οπότε σοτάρουμε σε μέ-τρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. Θέλουμε να το δούμε να γίνεται διάφανο. Τη στιγμή εκείνη προσθέτουμε τα 250γρ κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Προσθέτουμε τις μισές ντομάτες (καθαρισμένες χωρίς τα σπόρια, τα ζουμιά και τη φλούδα) και τις σοτάρουμε και αυτές για λίγο.
  • ΒΗΜΑ 3

    15 λεπτά
    Ξεκινάμε και προσθέτουμε τον ζωμό με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέ-τριο προς χαμηλό. Προσθέτουμε κουτάλα κουτάλα το ζωμό και περιμένουμε να απορροφηθεί η μία πριν προσθέ-σουμε την επόμενη. Προσοχή! Το ριζότο πρέπει να σερβιριστεί σχεδόν αμέσως και δεν μπορεί να περιμένει.
  • ΒΗΜΑ 4

    10 λεπτά
    Παράλληλα σε ένα τηγάνι που καίει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι γαρίδες να γίνονται «θολές». Δεν θέλουμε να τις παραβράσου-με γιατί θα σκληρύνουν.
  • ΒΗΜΑ 5

    10 λεπτά
    Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε μέσα το τυρί, τις υπόλοιπες ντομάτες, τις γαρίδες και το ζουμί τους και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.
  • ΒΗΜΑ 6

    1 λεπτά
    Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό, ελαιόλαδο και παρμεζάνα.
Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 1 6

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε τους 2 κύβους για να φτιάξουμε το ζωμό. Τον κρατάμε ζεστό καθώς φτιά-χνουμε το ριζότο.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 2 6

Σε μία κατσαρόλα στενή και ψηλή, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Θέλουμε να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα οπότε σοτάρουμε σε μέ-τρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. Θέλουμε να το δούμε να γίνεται διάφανο. Τη στιγμή εκείνη προσθέτουμε τα 250γρ κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Προσθέτουμε τις μισές ντομάτες (καθαρισμένες χωρίς τα σπόρια, τα ζουμιά και τη φλούδα) και τις σοτάρουμε και αυτές για λίγο.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 3 6

Ξεκινάμε και προσθέτουμε τον ζωμό με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέ-τριο προς χαμηλό. Προσθέτουμε κουτάλα κουτάλα το ζωμό και περιμένουμε να απορροφηθεί η μία πριν προσθέ-σουμε την επόμενη. Προσοχή! Το ριζότο πρέπει να σερβιριστεί σχεδόν αμέσως και δεν μπορεί να περιμένει.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 4 6

Παράλληλα σε ένα τηγάνι που καίει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι γαρίδες να γίνονται «θολές». Δεν θέλουμε να τις παραβράσου-με γιατί θα σκληρύνουν.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 5 6

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε μέσα το τυρί, τις υπόλοιπες ντομάτες, τις γαρίδες και το ζουμί τους και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 6 6

Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό, ελαιόλαδο και παρμεζάνα.

Συνταγή ως PDF

Overall rating

0.0 out of 5
0
2 reviews
Write a review
Select a row to filter reviews by rating
22
00
00
00
00
00

Reviews

0

Μαρία

Τέλειο πιάτο!
Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) 04/24/2021-03:13 CEST
Is this a helpful Review?
0

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΚΡΗ

Χρειαζόμαστε 2 ή 1 κρεμμύδια τελικά; Επίσης τα: 250γρ ρύζι για ριζότο, το έχετε γράψει 2 φορές. Αρα 250 ή 500γρ;
Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) 03/20/2021-10:35 CET
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

8 + 2 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Βραδινό ραντεβού
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Οικογενειακά γεύματα
  • Χαμηλή ζάχαρη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Ριζότο με θαλασσινά

    Ριζότο με θαλασσινά

    49 λεπτά Δύσκολη
  • Ριζότο κολοκύθας με μυρώνια και λάιμ

    Ριζότο κολοκύθας με μυρώνια και λάιμ

    44 λεπτά
  • Ριζότο λαχανικών

    Ριζότο λαχανικών

    50 λεπτά Εύκολη
  • Ριζότο με μανιτάρια

    Ριζότο με μανιτάρια

    60 λεπτά Δύσκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης