Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

15
51λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

400 γρ.
Γαρίδες
350 γρ.
Λευκό κρασί
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 
Ντομάτες
2 κ.σ.
Βούτυρο
1 
Κρεμμύδι
250 γρ.
Ρύζι για ριζότο
50 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
593.17 kcal
Υδατάνθρακες
59.58 g
Πρωτεΐνες
25.68 g
Λιπαρά
20.93 g
Εδώδιμες Ίνες
2.04 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

51 λεπτά
ΒΗΜΑ 1
5 λεπτά
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε τους 2 κύβους για να φτιάξουμε το ζωμό. Τον κρατάμε ζεστό καθώς φτιά-χνουμε το ριζότο.
ΒΗΜΑ 2
10 λεπτά
Σε μία κατσαρόλα στενή και ψηλή, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Θέλουμε να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα οπότε σοτάρουμε σε μέ-τρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. Θέλουμε να το δούμε να γίνεται διάφανο. Τη στιγμή εκείνη προσθέτουμε τα 250γρ κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Προσθέτουμε τις μισές ντομάτες (καθαρισμένες χωρίς τα σπόρια, τα ζουμιά και τη φλούδα) και τις σοτάρουμε και αυτές για λίγο.
ΒΗΜΑ 3
15 λεπτά
Ξεκινάμε και προσθέτουμε τον ζωμό με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέ-τριο προς χαμηλό. Προσθέτουμε κουτάλα κουτάλα το ζωμό και περιμένουμε να απορροφηθεί η μία πριν προσθέ-σουμε την επόμενη. Προσοχή! Το ριζότο πρέπει να σερβιριστεί σχεδόν αμέσως και δεν μπορεί να περιμένει.
ΒΗΜΑ 4
10 λεπτά
Παράλληλα σε ένα τηγάνι που καίει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι γαρίδες να γίνονται «θολές». Δεν θέλουμε να τις παραβράσου-με γιατί θα σκληρύνουν.
ΒΗΜΑ 5
10 λεπτά
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε μέσα το τυρί, τις υπόλοιπες ντομάτες, τις γαρίδες και το ζουμί τους και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.
ΒΗΜΑ 6
1 λεπτά
Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό, ελαιόλαδο και παρμεζάνα.
Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 1 6

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε τους 2 κύβους για να φτιάξουμε το ζωμό. Τον κρατάμε ζεστό καθώς φτιά-χνουμε το ριζότο.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 2 6

Σε μία κατσαρόλα στενή και ψηλή, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Θέλουμε να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα οπότε σοτάρουμε σε μέ-τρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. Θέλουμε να το δούμε να γίνεται διάφανο. Τη στιγμή εκείνη προσθέτουμε τα 250γρ κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Προσθέτουμε τις μισές ντομάτες (καθαρισμένες χωρίς τα σπόρια, τα ζουμιά και τη φλούδα) και τις σοτάρουμε και αυτές για λίγο.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 3 6

Ξεκινάμε και προσθέτουμε τον ζωμό με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέ-τριο προς χαμηλό. Προσθέτουμε κουτάλα κουτάλα το ζωμό και περιμένουμε να απορροφηθεί η μία πριν προσθέ-σουμε την επόμενη. Προσοχή! Το ριζότο πρέπει να σερβιριστεί σχεδόν αμέσως και δεν μπορεί να περιμένει.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 4 6

Παράλληλα σε ένα τηγάνι που καίει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι γαρίδες να γίνονται «θολές». Δεν θέλουμε να τις παραβράσου-με γιατί θα σκληρύνουν.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 5 6

Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε μέσα το τυρί, τις υπόλοιπες ντομάτες, τις γαρίδες και το ζουμί τους και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.

Ριζότο με γαρίδες και ντομάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΒΗΜΑ 6 6

Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό, ελαιόλαδο και παρμεζάνα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 2

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Μ Μαρία
Ρολόι

Τέλειο πιάτο!

Κ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΚΡΗ
Ρολόι

Χρειαζόμαστε 2 ή 1 κρεμμύδια τελικά; Επίσης τα: 250γρ ρύζι για ριζότο, το έχετε γράψει 2 φορές. Αρα 250 ή 500γρ;

Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο