Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ριζότο με θαλασσινά

0
49λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1 
Κρεμμύδι
2 
Σκελίδες σκόρδο
1.5  L
Νερό
100  γρ.
Βούτυρο
1 
Ξύσμα λεμονιού
0.5 
Χυμός λεμονιού
2  Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
5  γρ.
Αλάτι
5  γρ.
Μαύρο πιπέρι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
100  mL
Ούζο
300  γρ.
Ρύζι για ριζότο
300  γρ.
Μύδια καθαρισμένα
300  γρ.
Καλαμαράκια καθαρισμένα
100  γρ.
Τυρί κρέμα μασκαρπόνε
2  Κλωνάρια
Ρόκα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
834.47 kcal
Υδατάνθρακες
75.16 g
Πρωτεΐνες
31.21 g
Λιπαρά
38.12 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

49 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μαζί για 2 λεπτά.
Βήμα 2
10 λεπτά
Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε συχνά το ρύζι.
Βήμα 3
20 λεπτά
Αναμειγνύουμε τους ζωμούς λαχανικών MAGGI σε 1-1,5 λίτρο καυτό νερό και ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει. Αυτή η διαδικασία απαιτεί περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 4
3 λεπτά
Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών: 1. Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχουμε βάλει, δηλαδή, σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό. 2. Για το σοτάρισμα των θαλασσινών χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο. 3. Πάντα τη λιπαρή ουσία (σσ ελαιόλαδο) τη βάζουμε δευτερόλεπτα πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι. 4. Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρουμε. 5. Επίσης καλό είναι να καλύπτουμε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι. Πάντα όμως πρέπει να έχουμε τινάξει πολύ καλά ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. 6. Τέλος, 2-3 λεπτά μαγειρέματος αρκούν, καθώς τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστη ώρα.
Βήμα 5
10 λεπτά
Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά. Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά, όσο χυμό λεμονιού θέλουμε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
Βήμα 6
1 λεπτά
Σερβίρουμε το ριζότο με θαλασσινά ΑΜΕΣΩΣ! TIP: Το πόσο ζωμό θα χρειαστεί να προσθέσουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πόσο πλατιά ή ρηχή είναι η κατσαρόλα ή πόσο δυνατή είναι η φωτιά.
Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 1 6

Βήμα 1

Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλλά χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μαζί για 2 λεπτά.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 2 6

Βήμα 2

Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε συχνά το ρύζι.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 3 6

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τους ζωμούς λαχανικών MAGGI σε 1-1,5 λίτρο καυτό νερό και ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει. Αυτή η διαδικασία απαιτεί περίπου 20 λεπτά.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 4 6

Βήμα 4

Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών: 1. Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχουμε βάλει, δηλαδή, σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό. 2. Για το σοτάρισμα των θαλασσινών χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο. 3. Πάντα τη λιπαρή ουσία (σσ ελαιόλαδο) τη βάζουμε δευτερόλεπτα πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι. 4. Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρουμε. 5. Επίσης καλό είναι να καλύπτουμε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι. Πάντα όμως πρέπει να έχουμε τινάξει πολύ καλά ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. 6. Τέλος, 2-3 λεπτά μαγειρέματος αρκούν, καθώς τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστη ώρα.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 5 6

Βήμα 5

Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά. Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά, όσο χυμό λεμονιού θέλουμε για τη γεύση μας και τη ρόκα.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 6 6

Βήμα 6

Σερβίρουμε το ριζότο με θαλασσινά ΑΜΕΣΩΣ! TIP: Το πόσο ζωμό θα χρειαστεί να προσθέσουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πόσο πλατιά ή ρηχή είναι η κατσαρόλα ή πόσο δυνατή είναι η φωτιά.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη