Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ριζότο με θαλασσινά

0
49 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1 
Κρεμμύδι
2 
Σκελίδες σκόρδο
1.5 lt
Νερό
100 γρ
Βούτυρο
1 
Ξύσμα λεμονιού
0.5 
Χυμός λεμονιού
2 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
5 γρ
Αλάτι
5 γρ
Μαύρο πιπέρι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
100 mL
Ούζο
300 γρ
Ρύζι για ριζότο
300 γρ
Μύδια καθαρισμένα
300 γρ
Καλαμαράκια καθαρισμένα
100 γρ
Τυρί κρέμα μασκαρπόνε
2 Κλωνάρια
Ρόκα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
834.47 kcal
Υδατάνθρακες
75.16 g
Πρωτεΐνες
31.21 g
Λιπαρά
38.12 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

49 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά.
Βήμα 2
10 λεπτά
Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε συχνά το ρύζι.
Βήμα 3
20 λεπτά
Αναμειγνυούμε τους ζωμούς λαχανικών MAGGI σε 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
Βήμα 4
3 λεπτά
Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών: Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό. Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών. Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζουμε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι. Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρουμε. Επίσης καλό είναι να καλύπτουμε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχουμε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 - 3 λεπτά και είναι έτοιμα.
Βήμα 5
10 λεπτά
Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά. Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλουμε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
Βήμα 6
1 λεπτά
Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ! TIP: το πόσο ζωμό θα χρειαστεί να προσθέσουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πόσο πλατιά είναι η κατσαρόλα, πόση ρηχή, πόσο δυνατή είναι η φωτιά κτλ…
Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 1 6

Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχουμε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλουμε να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 2 6

Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Στο σημείο αυτό σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Ανακατεύουμε συχνά το ρύζι.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 3 6

Αναμειγνυούμε τους ζωμούς λαχανικών MAGGI σε 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και ξεκινάμε να προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά μέχρι το ριζότο μας να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 4 6

Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα. Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών: Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό. Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών. Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζουμε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι. Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώνουμε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρουμε. Επίσης καλό είναι να καλύπτουμε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχουμε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι. Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 - 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 5 6

Τελειώνοντας το ριζότο έχουμε έτοιμα και τα θαλασσινά. Αφαιρούμε το ριζότο από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλουμε για τη γεύση μας και τη ρόκα.

Ριζότο με θαλασσινά

Βήμα 6 6

Σερβίρουμε ΑΜΕΣΩΣ! TIP: το πόσο ζωμό θα χρειαστεί να προσθέσουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το πόσο πλατιά είναι η κατσαρόλα, πόση ρηχή, πόσο δυνατή είναι η φωτιά κτλ…

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη