Σάντουιτς με σαλάμι Λευκάδος
70λεπτά
Εύκολη
150 γρ.
Σαλάμι Λευκάδος
1 κύβος
1 Μέτριο
Κρεμμύδια φρέσκα
1 κ.γλ.
Μέλι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
4 κ.σ.
Ζάχαρη
4
Ντομάτα
20 Κλωνάρια
Ρόκα
150 γρ.
Χαλούμι
320 γρ.
Ψωμάκια πολύσπορα
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
580.19 kcal
Υδατάνθρακες
57.09 g
Πρωτεΐνες
24.6 g
Λιπαρά
28.6 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
70 λεπτά
Βήμα 1
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε με 1 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθεί . Προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία ( ισα που να κοχλάζει).
Βήμα 2
Με ένα πιρούνι πιέστε τις τομάτες να βγάλουν τα υγρά τους για να μην χρειαστεί να προσθέσετε νερό . Αλατίστε κανονικά και μαγειρέψτε για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά .
Βήμα 3
Προσθέστε την ζάχαρη με το μέλι, τον κύβο λαχανικών MAGGI και το σπασμένο πιπέρι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για ακόμη 10.
Βήμα 4
Περάστε την σάλτσα από το μίξερ για να γίνει κρέμα και μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει . Κόψτε το χαλούμι οριζόντια στα δυο και λαδώστε από όλες τις πλευρές . Περάστε από ένα ριγωτό ή κανονικό αντικολλητικό τηγάνι για να πάρει χρώμα.
Βήμα 5
Κόψτε το σαλάμι σε όσο πιο λεπτές λωρίδες μπορείτε και ετοιμάστε τα σάντουιτς . Ζεστάνετε στο φούρνο για 5 λεπτά τα ψωμάκια , κόψτε στη μέση και απλώστε την μαρμελάδα τομάτας .Βάλτε το σαλάμι , χαλούμι κομμένο σε χοντρές φέτες και τέλος μερικά φύλλα άγριας ρόκας .
Σχόλια 0