Σούπα βελουτέ με φασόλια και bacon
90λεπτά
Δύσκολη
500 γρ
Φασόλια, λευκά, ώριμα σπόρια, κονσερβοποιημένα
2
Κρεμμύδια
1
Σκελίδα σκόρδο
1 Κλωνάρι
Σέλερι
1 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ.
Βούτυρο
0.5 φλιτζάνι
Κρέμα γάλακτος
2 κύβους
1
Φύλλο δάφνης
0.33 κ.γ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
292.66 kcal
Πρωτεΐνη
8.6 g
Υδατάνθρακες
28.75 g
Ινα
5.47 g
Λίπη
16.9 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
90 λεπτά
Βήμα 1
Σοτάρετε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
Ρίξτε 2 λίτρα νερό και προσθέστε τα φασόλια και τους κύβους λαχανικών Maggi. Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε το μπέικον χοντροκομμένο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετε το στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά , προσθέστε το θυμάρι, την δάφνη και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια για περίπου μια ώρα.
Βήμα 3
Στη συνέχεια βγάλτε το φύλλο δάφνης και περάστε την σούπα με το μπιμερ ή από το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 4
Θα πρέπει η πυκνότητα της να είναι τέτοια ώστε να μοιάζει με σούπα και όχι με κρέμα, αν είναι πολύ πηχτή προσθέστε νερό και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά.
Βήμα 5
Τέλος ρίξτε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος όσο η σούπα είναι ακόμη ζεστή , ανακατέψτε καλά και σερβίρετε άμεσα.
Σχόλια 0