Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Σούπα Βελουτέ Με Μανιτάρια Και Κάστανα

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

(0)
120 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

8 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
50  γρ.
Ελαιόλαδο
2 
Κρεμμύδια
250  γρ.
Κάστανα
200  γρ.
Λευκό κρασί
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κότας
2 
Σκελίδα σκόρδο
1.5  κ.γλ.
Αλάτι
1.25  κ.γλ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
5  φέτες
Μπέικον
1000  γρ.
Μανιτάρια λευκά
1  L
Γάλα
3  Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
100  γρ.
Φουντούκια
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
34.3 g
Ενέργεια
264 kcal
Λιπαρά
8 g
Εδώδιμες Ίνες
2.5 g
Πρωτεΐνες
11.9 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

120 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  • Βήμα 2

    8 λεπτά
    Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα προσθέστε και το σκόρδο. Ανακατέψτε πάντα με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώστε. Αν θέλετε ρίξτε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσετε να καραμελώσουν.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσετε αργότερα.
  • Βήμα 4

    8 λεπτά
    Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κάστανα και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 5

    8 λεπτά
    Σβήστε με το λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  • Βήμα 6

    50 λεπτά
    Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το γάλα και το κύβο κότας MAGGI μέσα. Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 30-40 λεπτά.
  • Βήμα 7

    6 λεπτά
    Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρέστε από τη φωτιά και βγάλτε τα δενδρολίβανα που έχετε βάλει μέσα.
  • Βήμα 8

    10 λεπτά
    Χτυπήστε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ λίγη λίγη ποσότητα τη φορά) και όση ώρα χτυπάτε αν τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε και λίγο νερό μέσα. Μόλις είναι έτοιμη αφήστε στην άκρη. Αλατοπιπερώστε.
  • Βήμα 9

    8 λεπτά
    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το μπέικον και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.
  • Βήμα 10

    5 λεπτά
    Επίσης σοτάρετε και τα φουντούκια ελαφρά σπασμένα.
  • Βήμα 11

    6 λεπτά
    Σερβίρετε την σούπα βελουτέ με το ψιλοκομμένο μπέικον.
Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 1 11

Βήμα 1 Βήμα 1

Ψιλοκόψτε το σκόρδο.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 2 11

Βήμα 2 Βήμα 2

Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα προσθέστε και το σκόρδο. Ανακατέψτε πάντα με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώστε. Αν θέλετε ρίξτε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσετε να καραμελώσουν.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 3 11

Βήμα 3
: MAGGI Ζωμός Κότας

Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσετε αργότερα.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 4 11

Βήμα 4

Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κάστανα και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 5 11

Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5

Σβήστε με το λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 6 11

Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6

Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το γάλα και το κύβο κότας MAGGI μέσα. Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 30-40 λεπτά.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 7 11

Βήμα 7 Βήμα 7 Βήμα 7

Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρέστε από τη φωτιά και βγάλτε τα δενδρολίβανα που έχετε βάλει μέσα.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 8 11

Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8

Χτυπήστε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ λίγη λίγη ποσότητα τη φορά) και όση ώρα χτυπάτε αν τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε και λίγο νερό μέσα. Μόλις είναι έτοιμη αφήστε στην άκρη. Αλατοπιπερώστε.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 9 11

Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το μπέικον και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 10 11

Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10

Επίσης σοτάρετε και τα φουντούκια ελαφρά σπασμένα.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 11 11

Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11

Σερβίρετε την σούπα βελουτέ με το ψιλοκομμένο μπέικον.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

15 + 5 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Εύκολο
  • Κάτω από 300 cal
  • Ορεκτικό
  • Ευρωπαϊκή
  • Φθινόπωρο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Ψαρόσουπα με τσιπούρα

    Ψαρόσουπα με τσιπούρα

    105 λεπτά Εύκολη
  • Σούπα με θαλασσινά

    Σούπα με θαλασσινά

    90 λεπτά Εύκολη
  • Σούπα κρέμα λαχανικών

    Σούπα κρέμα λαχανικών

    90 λεπτά Εύκολη
  • Ψαρόσουπα

    Ψαρόσουπα

    90 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης