Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

0
120 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
8 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 8 εδώ

50 γρ.
Ελαιόλαδο
2 
Κρεμμύδια
250 γρ.
Κάστανα
200 γρ.
Λευκό κρασί
2 
Σκελίδα σκόρδο
1.5 κ.γλ.
Αλάτι
1.25 κ.γλ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
5 φέτες
Μπέικον
1000 γρ.
Μανιτάρια λευκά
1 L
Γάλα
3 Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
100 γρ.
Φουντούκια

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
260.12 kcal
Υδατάνθρακες
34.02 g
Πρωτεΐνες
11.77 g
Λιπαρά
7.72 g
Εδώδιμες Ίνες
2.52 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

120 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
Βήμα 2
8 λεπτά
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και 2 λεπτά πριν είναι έτοιμα βάλτε και το σκόρδο. Ανακατέψτε πάντα με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώστε. Αν θέλετε ρίξτε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσετε να καραμελώσουν.
Βήμα 3
6 λεπτά
Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσετε αργότερα.
Βήμα 4
8 λεπτά
Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κάστανα και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.
Βήμα 5
8 λεπτά
Σβήστε με το λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Βήμα 6
50 λεπτά
Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το γάλα και το κύβο κότας MAGGI μέσα. Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 30-40 λεπτά.
Βήμα 7
6 λεπτά
Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρέστε από τη φωτιά και βγάλτε τα δενδρολίβανα που έχετε βάλει μέσα.
Βήμα 8
10 λεπτά
Χτυπήστε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ λίγη λίγη ποσότητα τη φορά) και όση ώρα χτυπάτε αν τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε και λίγο νερό μέσα και μόλις είναι έτοιμη αφήστε στην άκρη. Αλατοπιπερώστε.
Βήμα 9
8 λεπτά
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το μπέικον και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.
Βήμα 10
5 λεπτά
Επίσης σοτάρετε και τα φουντούκια ελαφρά σπασμένα
Βήμα 11
6 λεπτά
Σερβίρετε την σούπα μας με το ψιλοκομμένο μπέικον.
Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 1 11

Ψιλοκόψτε το σκόρδο.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 2 11

Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και 2 λεπτά πριν είναι έτοιμα βάλτε και το σκόρδο. Ανακατέψτε πάντα με μία ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώστε. Αν θέλετε ρίξτε μέσα και μία πρέζα ζάχαρη για να τα βοηθήσετε να καραμελώσουν.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 3 11

: MAGGI Ζωμός Κότας

Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα 3 κλωνάρια δενδρολίβανο το οποίο θα αφαιρέσετε αργότερα.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 4 11

Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κάστανα και σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμα.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 5 11

Σβήστε με το λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 6 11

Στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το γάλα και το κύβο κότας MAGGI μέσα. Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 30-40 λεπτά.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 7 11

Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρέστε από τη φωτιά και βγάλτε τα δενδρολίβανα που έχετε βάλει μέσα.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 8 11

Χτυπήστε την σούπα με το ειδικό εργαλείο για πουρέ (ή σε ένα μίξερ λίγη λίγη ποσότητα τη φορά) και όση ώρα χτυπάτε αν τη θέλετε πιο αραιή προσθέστε και λίγο νερό μέσα και μόλις είναι έτοιμη αφήστε στην άκρη. Αλατοπιπερώστε.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 9 11

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε βάλει να κάψει σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το μπέικον και από τις 2 πλευρές μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το ψιλοκόβετε με ένα μαχαίρι.

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 10 11

Επίσης σοτάρετε και τα φουντούκια ελαφρά σπασμένα

Σούπα βελουτέ με μανιτάρια και κάστανα

Βήμα 11 11

Σερβίρετε την σούπα μας με το ψιλοκομμένο μπέικον.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη