Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σούπα κρέμα αρακά

0
70 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
2 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 2 εδώ

200 γρ
Αρακάς
1 
Κρεμμύδι
2 
Καρότα
2 Κλωνάρια
Σέλερι
1 
Λεμονόχορτο
150 γρ
Τσορίθο
100 mL
Κρέμα γάλακτος
1 κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
0.5 κ.γ.
Αλάτι
0.33 κ.γ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
752.52 kcal
Υδατάνθρακες
39.87 g
Πρωτεΐνες
29.82 g
Λιπαρά
53.73 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

70 λεπτά
Βήμα 1
6 λεπτά
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με 2 κτς ελαιόλαδο ψιλοκομμένο το μέσο τσορίθο για 2 λεπτά, προσθέστε κρεμμύδι, καρότα και σέλερι χοντροκομμένα ενώ σοτάρετε μαζί μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
50 λεπτά
Ρίξτε 1 λίτρο νερό , τον αρακά, το λεμονόχορτο και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Μαγειρέψτε για 45 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Αφαιρέστε το λεμονόχορτο και περάστε τη σούπα με το μπίμερ ή από το μίξερ σε δόσεις μέχρι να γίνει κρέμα. Επαναφέρετε στην εστία και δώστε πάλι μια βράση.
Βήμα 3
10 λεπτά
Αν η σούπα σας είναι αραιή τότε αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αν είναι πολύ πηκτή τότε προσθέστε νερό και βράστε για ακόμη 10 λεπτά.
Βήμα 4
4 λεπτά
Τέλος ρίξτε την κρέμα με το βούτυρο, το πιπέρι και δοκιμάστε στο αλάτι. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με λεπτοκομμένες φέτες τσορίθο.
Σούπα κρέμα αρακά

Βήμα 1 4

Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με 2 κτς ελαιόλαδο ψιλοκομμένο το μέσο τσορίθο για 2 λεπτά, προσθέστε κρεμμύδι, καρότα και σέλερι χοντροκομμένα ενώ σοτάρετε μαζί μέχρι να μαραθούν.

Σούπα κρέμα αρακά

Βήμα 2 4

Ρίξτε 1 λίτρο νερό , τον αρακά, το λεμονόχορτο και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Μαγειρέψτε για 45 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Αφαιρέστε το λεμονόχορτο και περάστε τη σούπα με το μπίμερ ή από το μίξερ σε δόσεις μέχρι να γίνει κρέμα. Επαναφέρετε στην εστία και δώστε πάλι μια βράση.

Σούπα κρέμα αρακά

Βήμα 3 4

Αν η σούπα σας είναι αραιή τότε αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αν είναι πολύ πηκτή τότε προσθέστε νερό και βράστε για ακόμη 10 λεπτά.

Σούπα κρέμα αρακά

Βήμα 4 4

Τέλος ρίξτε την κρέμα με το βούτυρο, το πιπέρι και δοκιμάστε στο αλάτι. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με λεπτοκομμένες φέτες τσορίθο.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη