Σούπα κρέμα αρακά
70λεπτά
Εύκολη
200 γρ.
Αρακάς
1
Κρεμμύδι
2
Καρότα
2 Κλωνάρια
Σέλερι
1
Λεμονόχορτο
150 γρ.
Τσορίθο
100 mL
Κρέμα γάλακτος
1 κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κύβος
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
501.68 kcal
Υδατάνθρακες
26.58 g
Πρωτεΐνες
19.88 g
Λιπαρά
35.82 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
70 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με 2 κτς ελαιόλαδο ψιλοκομμένο το μέσο τσορίθο για 2 λεπτά, προσθέστε κρεμμύδι, καρότα και σέλερι χοντροκομμένα ενώ σοτάρετε μαζί μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 2
Ρίξτε 1 λίτρο νερό , τον αρακά, το λεμονόχορτο και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Μαγειρέψτε για 45 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Αφαιρέστε το λεμονόχορτο και περάστε τη σούπα με το μπίμερ ή από το μίξερ σε δόσεις μέχρι να γίνει κρέμα. Επαναφέρετε στην εστία και δώστε πάλι μια βράση.
Βήμα 3
Αν η σούπα σας είναι αραιή τότε αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αν είναι πολύ πηκτή τότε προσθέστε νερό και βράστε για ακόμη 10 λεπτά.
Βήμα 4
Τέλος ρίξτε την κρέμα με το βούτυρο, το πιπέρι και δοκιμάστε στο αλάτι. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με λεπτοκομμένες φέτες τσορίθο.
Σχόλια 0