-
Βήμα 1
5 λεπτά
Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους 1 εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.
-
Βήμα 2
10 λεπτά
Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από 2 κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.
-
Βήμα 3
180 λεπτά
Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς Κελσίου.
-
Βήμα 4
5 λεπτά
Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια.
Βάλτε ζάχαρη σε ένα μπολ και περάστε τα μήλα από μέσα να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.
-
Βήμα 5
90 λεπτά
Ανοίξτε τη γάστρα, αδειάστε μέσα τα λαχανικά και τα μήλα, προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε χωρίς καπάκι για μιάμιση ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν κόψετε.
kunal.a2