-
Βήμα 1
1 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
Βήμα 2
2 λεπτά
Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το μέλι, το ξύσμα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
-
Βήμα 3
2 λεπτά
Αλείψτε το κρέας με ένα πινέλο με το μείγμα.
-
Βήμα 4
5 λεπτά
Βάλτε σε γάστρα, ταψί ή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο το κρέας, τα λαχανικά (καρότα σε χονδρές ροδέλες, σελινόριζα σε κομμάτια 2εκ.) και τον κύβος κότας MAGGI.
-
Βήμα 5
120 λεπτά
Περιχύστε με τη λεμονάδα, κλείστε το καπάκι και βάλτε στο φούρνο να ψηθεί για 2 ώρες.
-
Βήμα 6
2 λεπτά
Ανά μισή ώρα περιχύστε με το ζουμί της κατσαρόλας το κρέας με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
-
Βήμα 7
2 λεπτά
Αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέστε και λίγο νερό ακόμα.
-
Βήμα 8
2 λεπτά
Αφαιρέστε το κρέας και αφήστε το σκεπασμένο να ξεκουραστεί.
-
Βήμα 9
4 λεπτά
Βάλτε τη σάλτσα που έχει μείνει μέσα στο ταψί σε ένα κατσαρολάκι με το κρασί και σιγοβράστε μέχρι να μείνει περίπου μιάμιση κούπα.
-
Βήμα 10
3 λεπτά
Διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ σε 4 κουταλιές κρύο νερό και προσθέστε το στη σάλτσα.
-
Βήμα 11
8 λεπτά
Σιγοβράστε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά.
-
Βήμα 12
8 λεπτά
Παράλληλα, ετοιμάστε τον πουρέ MAGGI (μία συσκευασία MAGGI Πουρές Πατάτας 125γρ) στον οποίο προσθέτετε ξύσμα από 1 λεμόνι και τα περισσότερα λαχανικά από το ταψί.
-
Βήμα 13
1 λεπτά
Το χοιρινό λεμονάτο φούρνου με πουρέ και σάλτσα είναι έτοιμο για σερβίρισμα!