Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Γαλοπούλα γεμιστή
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Γαλοπούλα γεμιστή
70 of 100
Ισορρόπησε το γεύμα σου
X
MyMenu IQ™
70 of 100
Μεγάλη Ισορροπία
Το γεύμα είναι ισορροπημένο
Πίσω

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το MyMenu IQ™;

Τι είναι ένα ισορροπημένο μενού;

Ένα ισορροπημένο μενού παρέχει μια ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.

Το MyMenu IQ ™ μας δίνει ένα διατροφικό σκόρ, λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά του γεύματος και τη συμβολή τους στην κάλυψη των διατροφικών συστάσεων για την καθημερινή διατροφή που βασίζεται σε ένα μέσο όρο 2.000 kcal, που αντιστοιχούν σε έναν μέσο ενήλικα.

Το MyMenu IQ σε καθοδηγεί να επιλέξεις ένα ισορροπημένο μενού σε μια κλίμακα από 0 έως 100, με έμφαση στο κύριο γεύμα.

Τι σημαίνει η βαθμολογία MyMenu IQ™;
Υπάρχει περιθώριο για πιο Ισορροπημένο Γεύμα (0 - 44)
Αυτό το μενού μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένο, ώστε να σε βοηθήσει να καλύψεις τις διατροφικές σου ανάγκες
Καλή Ισορροπία (45 - 69)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Μεγάλη Ισορροπία (70 - 100)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Η βαθμολογία τουMyMenu IQ™ ισχύει για την κάθε συνταγή όπως αυτή περιγράφεται στον ιστότοπο. Τα δεδομένα για τη διατροφική σύνθεση των τροφίμων βασίζονται σε διεθνείς Βάσεις Δεδομένων όπως USDA SR28, BLS32 καθώς και σε δεδομένα ετικετών τροφίμων.

Τι είναι ο καταμερισμός ενέργειας;

Υδατάνθρακες
36.2g / 19%
Πρωτεΐνες
74.7g / 37%
Λιπαρά
39.8g / 44%
Ο καταμερισμός ενέργειας δείχνει την ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών (δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά) που περιέχονται σε μία μερίδα της συνταγής και τη σχετική συνεισφορά τους (σε%) στο συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο της μερίδας.

Διατροφικές συμβουλές

  • Η καλή διατροφή θέλει ποικιλία. Συνδύασε λαχανικά με διαφορετικά χρώματα στη σαλάτα σου για να πάρεις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.
  • Ένα θρεπτικό γεύμα πρέπει να συνδυάζεται με τη καλή ενυδάτωση. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ποτήρι νερό μαζί με το γεύμα σου.
  • Δώσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου. Μαγείρεψε μαζί τους υγιεινές και ισορροπημένες συνταγές.
x
MyMenu IQ™

Γαλοπούλα γεμιστή

+

Γαλοπούλα γεμιστή

Not the right choice? Go back

Γαλοπούλα γεμιστή

(6)
200λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

10 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 10

ingredient_quantity
recipe ingredient
3000  γρ.
Τουρκική γαλοπούλα, ωμό
1 
Λεμόνι
1 
Κρεμμύδι
2  κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
1 
Κρεμμύδια, γλυκά, ωμά
10 
Κάστανα
4  κ.σ.
Σταφίδες
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κότας
4  κ.σ.
Κουκουνάρι
2  κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1  κ.σ.
Καστανή ζάχαρη
3  κ.σ.
Ρόδι
0.5  κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
600  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
5  κ.σ.
Συκώτι γαλοπούλας (εναλλακτικά μοσχαρίσιο)
200  γρ.
Ρύζι καρολίνα
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
800.65 kcal
Υδατάνθρακες
36.25 g
Πρωτεΐνες
74.73 g
Λιπαρά
39.76 g
Εδώδιμες Ίνες
1.22 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

200 λεπτά
  • Βήμα 1

    2 λεπτά
    Βγάλτε την γαλοπούλα από το ψυγείο 2 ώρες πριν μπει στο φούρνο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βήμα 2

    8 λεπτά
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, σε αέρα. Περάστε με βούτυρο την γαλοπούλα και αλατοπιπερώστε. Βάλτε μέσα στην κοιλιά της το λεμόνι και το κρεμμύδι καθαρισμένο.
  • Βήμα 3

    30 λεπτά
    Τοποθετήστε σε ένα ταψί με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για 30 λεπτά. Στη συνεχεία βγάλτε από τον φούρνο, αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα και χαμηλώστε την θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C.
  • Βήμα 4

    60 λεπτά
    Ψήστε για ακόμη μια ώρα και ελέγξτε το ψήσιμο με θερμόμετρο ή καρφώνοντας στο πιο βάθη σημείο του στήθους της ένα μαχαίρι. Αν τα υγρά της είναι ροζ θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο, διαφορετικά είναι έτοιμη.
  • Βήμα 5

    45 λεπτά
    Αναποδογυρίστε ξανά με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά. Βγάλτε τη γαλοπούλα από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την κόψετε.
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήστε το να κάψει και ρίξτε μέσα τον κιμά σε σβόλους. Μην ανακατεύετε συνέχεια για να μην κατεβάσει τα υγρά του.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Όταν πάρει χρώμα ρίξτε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και βάλτε 2 ποτήρια νερό.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Χαμηλώστε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέστε τις σταφίδες, τον κύβο κότας MAGGI, το κουκουνάρι, τη ζάχαρη και τα κάστανα χοντροκομμένα.
  • Βήμα 9

    35 λεπτά
    Μαγειρέψτε για 25 λεπτά, ρίξτε το ρύζι, προσθέστε νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να είναι σωστά βρασμένο το ρύζι προσθέτοντας αν χρειαστεί και άλλο νερό.
  • Βήμα 10

    3 λεπτά
    Όταν η γέμιση έχει πιεί τα υγρά της αλλά είναι και ζουμερή αποσύρετε από την εστία και ρίξτε το μαϊντανό, το ρόδι και το πιπέρι.
  • Βήμα 11

    2 λεπτά
    Ανακατέψτε και σερβίρετε τη γέμιση μέσα στην γαλοπούλα ή ξεχωριστά.
Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 1 11

Βήμα 1

Βγάλτε την γαλοπούλα από το ψυγείο 2 ώρες πριν μπει στο φούρνο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 2 11

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, σε αέρα. Περάστε με βούτυρο την γαλοπούλα και αλατοπιπερώστε. Βάλτε μέσα στην κοιλιά της το λεμόνι και το κρεμμύδι καθαρισμένο.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 3 11

Βήμα 3

Τοποθετήστε σε ένα ταψί με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για 30 λεπτά. Στη συνεχεία βγάλτε από τον φούρνο, αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα και χαμηλώστε την θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 4 11

Βήμα 4 Βήμα 4

Ψήστε για ακόμη μια ώρα και ελέγξτε το ψήσιμο με θερμόμετρο ή καρφώνοντας στο πιο βάθη σημείο του στήθους της ένα μαχαίρι. Αν τα υγρά της είναι ροζ θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο, διαφορετικά είναι έτοιμη.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 5 11

Βήμα 5 Βήμα 5

Αναποδογυρίστε ξανά με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά. Βγάλτε τη γαλοπούλα από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την κόψετε.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 6 11

Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6

Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήστε το να κάψει και ρίξτε μέσα τον κιμά σε σβόλους. Μην ανακατεύετε συνέχεια για να μην κατεβάσει τα υγρά του.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 5 11

Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5

Όταν πάρει χρώμα ρίξτε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και βάλτε 2 ποτήρια νερό.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 8 11

Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8

Χαμηλώστε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέστε τις σταφίδες, τον κύβο κότας MAGGI, το κουκουνάρι, τη ζάχαρη και τα κάστανα χοντροκομμένα.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 9 11

Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9

Μαγειρέψτε για 25 λεπτά, ρίξτε το ρύζι, προσθέστε νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να είναι σωστά βρασμένο το ρύζι προσθέτοντας αν χρειαστεί και άλλο νερό.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 10 11

Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10

Όταν η γέμιση έχει πιεί τα υγρά της αλλά είναι και ζουμερή αποσύρετε από την εστία και ρίξτε το μαϊντανό, το ρόδι και το πιπέρι.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 11 11

Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11

Ανακατέψτε και σερβίρετε τη γέμιση μέσα στην γαλοπούλα ή ξεχωριστά.

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Κύριο πιάτο
  • Οικογένεια
  • Χριστούγεννα
  • Οικογενειακά γεύματα
  • Αμερικάνικη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Ρύζι μπασμάτι με κουκουνάρι και σταφίδες

    Ρύζι μπασμάτι με κουκουνάρι και σταφίδες

    25 λεπτά Εύκολη
  • Πίτσα θαλασσινών

    Πίτσα θαλασσινών

    140 λεπτά Δύσκολη
  • Παπουτσάκια

    Παπουτσάκια

    95 λεπτά Δύσκολη
  • Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο

    Ριγγατόνι με φρέσκο λουκάνικο

    70 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης