Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Γαλοπούλα γεμιστή
Γαλοπούλα γεμιστή
200 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
45 39.7g / 45%
18 36.2g / 18%
37 74.7g / 37%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Γαλοπούλα γεμιστή

(0)
200 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

10 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 10

ingredient_quantity
recipe ingredient
3000  γρ.
Τουρκική γαλοπούλα, ωμό
1 
Λεμόνι
1 
Κρεμμύδι
2  κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
1 
Κρεμμύδια, γλυκά, ωμά
10 
Κάστανα
4  κ.σ.
Σταφίδες
4  κ.σ.
Κουκουνάρι
2  κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1  κ.σ.
Καστανή ζάχαρη
3  κ.σ.
Ρόδι
0.5  κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
600  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
5  κ.σ.
Συκώτι γαλοπούλας (εναλλακτικά μοσχαρίσιο)
200  γρ.
Ρύζι καρολίνα
2  κ.σ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
36.25 g
Ενέργεια
800.65 kcal
Λιπαρά
39.76 g
Εδώδιμες Ίνες
1.22 g
Πρωτεΐνες
74.73 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

200 λεπτά
  • Βήμα 1

    2 λεπτά
    Βγάλτε την γαλοπούλα από το ψυγείο 2 ώρες πριν μπει στο φούρνο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βήμα 2

    8 λεπτά
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, σε αέρα. Περάστε με βούτυρο την γαλοπούλα και αλατοπιπερώστε. Βάλτε μέσα στην κοιλιά της το λεμόνι και το κρεμμύδι καθαρισμένο.
  • Βήμα 3

    30 λεπτά
    Τοποθετήστε σε ένα ταψί με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για 30 λεπτά. Στη συνεχεία βγάλτε από τον φούρνο, αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα και χαμηλώστε την θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C.
  • Βήμα 4

    60 λεπτά
    Ψήστε για ακόμη μια ώρα και ελέγξτε το ψήσιμο με θερμόμετρο ή καρφώνοντας στο πιο βάθη σημείο του στήθους της ένα μαχαίρι. Αν τα υγρά της είναι ροζ θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο, διαφορετικά είναι έτοιμη.
  • Βήμα 5

    45 λεπτά
    Αναποδογυρίστε ξανά με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά. Βγάλτε τη γαλοπούλα από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την κόψετε.
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήστε το να κάψει και ρίξτε μέσα τον κιμά σε σβόλους. Μην ανακατεύετε συνέχεια για να μην κατεβάσει τα υγρά του.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Όταν πάρει χρώμα ρίξτε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και βάλτε 2 ποτήρια νερό.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Χαμηλώστε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέστε τις σταφίδες, τον κύβο κότας MAGGI, το κουκουνάρι, τη ζάχαρη και τα κάστανα χοντροκομμένα.
  • Βήμα 9

    35 λεπτά
    Μαγειρέψτε για 25 λεπτά, ρίξτε το ρύζι, προσθέστε νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να είναι σωστά βρασμένο το ρύζι προσθέτοντας αν χρειαστεί και άλλο νερό.
  • Βήμα 10

    3 λεπτά
    Όταν η γέμιση έχει πιεί τα υγρά της αλλά είναι και ζουμερή αποσύρετε από την εστία και ρίξτε το μαϊντανό, το ρόδι και το πιπέρι.
  • Βήμα 11

    2 λεπτά
    Ανακατέψτε και σερβίρετε τη γέμιση μέσα στην γαλοπούλα ή ξεχωριστά.
Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 1 11

Βήμα 1

Βγάλτε την γαλοπούλα από το ψυγείο 2 ώρες πριν μπει στο φούρνο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 2 11

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C, σε αέρα. Περάστε με βούτυρο την γαλοπούλα και αλατοπιπερώστε. Βάλτε μέσα στην κοιλιά της το λεμόνι και το κρεμμύδι καθαρισμένο.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 3 11

Βήμα 3

Τοποθετήστε σε ένα ταψί με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για 30 λεπτά. Στη συνεχεία βγάλτε από τον φούρνο, αναποδογυρίστε τη γαλοπούλα και χαμηλώστε την θερμοκρασία του φούρνου στους 170°C.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 4 11

Βήμα 4 Βήμα 4

Ψήστε για ακόμη μια ώρα και ελέγξτε το ψήσιμο με θερμόμετρο ή καρφώνοντας στο πιο βάθη σημείο του στήθους της ένα μαχαίρι. Αν τα υγρά της είναι ροζ θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο, διαφορετικά είναι έτοιμη.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 5 11

Βήμα 5 Βήμα 5

Αναποδογυρίστε ξανά με το στήθος προς τα επάνω και ψήστε για ακόμη 15 λεπτά. Βγάλτε τη γαλοπούλα από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την κόψετε.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 6 11

Βήμα 6 Βήμα 6 Βήμα 6

Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι ή μια φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήστε το να κάψει και ρίξτε μέσα τον κιμά σε σβόλους. Μην ανακατεύετε συνέχεια για να μην κατεβάσει τα υγρά του.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 5 11

Βήμα 5 Βήμα 5 Βήμα 5

Όταν πάρει χρώμα ρίξτε τα ψιλοκομμένα συκωτάκια και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά και βάλτε 2 ποτήρια νερό.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 8 11

Βήμα 8 Βήμα 8 Βήμα 8

Χαμηλώστε στο ελάχιστο τη φωτιά και προσθέστε τις σταφίδες, τον κύβο κότας MAGGI, το κουκουνάρι, τη ζάχαρη και τα κάστανα χοντροκομμένα.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 9 11

Βήμα 9 Βήμα 9 Βήμα 9

Μαγειρέψτε για 25 λεπτά, ρίξτε το ρύζι, προσθέστε νερό και συνεχίστε να μαγειρεύετε μέχρι να είναι σωστά βρασμένο το ρύζι προσθέτοντας αν χρειαστεί και άλλο νερό.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 10 11

Βήμα 10 Βήμα 10 Βήμα 10

Όταν η γέμιση έχει πιεί τα υγρά της αλλά είναι και ζουμερή αποσύρετε από την εστία και ρίξτε το μαϊντανό, το ρόδι και το πιπέρι.

Γαλοπούλα γεμιστή

Βήμα 11 11

Βήμα 11 Βήμα 11 Βήμα 11

Ανακατέψτε και σερβίρετε τη γέμιση μέσα στην γαλοπούλα ή ξεχωριστά.

Συνταγή ως PDF