Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα
210λεπτά
Εύκολη
300 γρ.
Μαυροδάφνη
2000 γρ.
Χοιρινή Σπάλα
120 γρ.
Μουστάρδα
1 κύβος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
200 γρ.
Κάστανα
3
Κρεμμύδια
1
Καρότο
4
Σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ.
Κανέλα
2 κ.σ.
Μέλι
12
Αποξηραμένα δαμάσκηνα
100 γρ.
Ελαιόλαδο
200 γρ.
Μανιτάρια λευκά
3
Πορτοκάλια
2 κ.σ.
Θυμάρι
1 Κιλό
Πατάτες baby
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
878.05 kcal
Υδατάνθρακες
70.95 g
Πρωτεΐνες
59.43 g
Λιπαρά
28.52 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
210 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε τα δαμάσκηνα στα 4 και βάλτε τα να μουλιάσουν στη μισή μαυροδάφνη.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τη μουστάρδα με τον κύβο κότας MAGGI αφού τον σπάσετε με ένα πιρούνι. Απλώστε το κρέας σε ένα ταψί και αλείψτε με τη μισή μουστάρδα.
Βήμα 3
Θρυμματίστε τα κάστανα με τα χέρια μας σε ένα μπολ. ι.
Βήμα 4
Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και ανακατέψτε τα με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο.
Βήμα 5
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 3-5 λεπτά.
Βήμα 6
Προσθέστε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το αλάτι και αρκετό πιπέρι. Προσθέστε το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Βήμα 7
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C
Βήμα 8
Λαδώστε ελαφρά το ταψί που θα βάλετε το κρέας σας, κόψτε το 1 πορτοκάλι σε φέτες και απλώστε τες στον πάτο του ταψιού.
Βήμα 9
Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από το κρέας αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες. Τυλίξτε το ρολό και δέστε το σε 3 σημεία με ένα σπάγγο.
Βήμα 10
Αλείψτε με την υπόλοιπη μουστάρδα και ακουμπήστε το ρολό πάνω στις φέτες πορτοκαλιού. Περιχύστε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη. Στύψτε τα άλλα 2 πορτοκάλια και περιχύστε το χυμό στο ταψί.
Βήμα 11
Ψήστε για 1-1.30 ώρα ραντίζοντας το ανά διαστήματα με το ζουμί του.
Βήμα 12
Παράλληλα βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά, στραγγίστε και κρατήστε τες ζεστές.
Βήμα 13
Μετά από τη 1.30 ώρα αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο.
Βήμα 14
Αναμείξτε το μέλι με τα επιπλέον 2 κ.σ. μουστάρδας και το θυμάρι. Αλείψτε το κρέας, προσθέστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά. Στο σημείο αυτό προσθέστε και τις πατάτες
Βήμα 15
Αφαιρέστε από το φούρνο. Κόψτε το σπάγκο και είσαστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Βήμα 16
Σερβίρετε το γεμιστό χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα σε φέτες, με τη σάλτσα του και τις πατάτες.
Σχόλια 2