Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

0
210 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
8 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 8 εδώ

300 γρ
Μαυροδάφνη
2000 γρ
Μοσχάρι σπάλα
120 γρ
Μουστάρδα
0.5 κ.γ.
Αλάτι
0.33 κ.γ.
Μαύρο πιπέρι
200 γρ
Κάστανα
3 
Κρεμμύδια
1 
Καρότο
4 
Σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ.
Κανέλα
2 κ.σ.
Μέλι
12 
Αποξηραμένα δαμάσκηνα
100 γρ
Ελαιόλαδο
200 γρ
Μανιτάρια λευκά
3 
Πορτοκάλια
2 κ.σ.
Θυμάρι
1 Κιλό
Πατάτες baby

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
790.55 kcal
Υδατάνθρακες
70.95 g
Πρωτεΐνες
57.03 g
Λιπαρά
20.07 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

210 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Κόψτε τα δαμάσκηνα στα 4 και βάλτε τα να μουλιάσουν στη μισή μαυροδάφνη.
Βήμα 2
5 λεπτά
Ανακατέψτε τη μουστάρδα με τον κύβο κότας MAGGI αφού τον σπάσετε με ένα πιρούνι. Απλώστε το κρέας σε ένα ταψί και αλείψτε με τη μισή μουστάρδα.
Βήμα 3
3 λεπτά
Θρυμματίστε τα κάστανα με τα χέρια μας σε ένα μπολ. ι.
Βήμα 4
3 λεπτά
Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και ανακατέψτε τα με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο.
Βήμα 5
5 λεπτά
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 3-5 λεπτά.
Βήμα 6
5 λεπτά
Προσθέστε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το αλάτι και αρκετό πιπέρι. Προσθέστε το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
Βήμα 7
2 λεπτά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C
Βήμα 8
4 λεπτά
Λαδώστε ελαφρά το ταψί που θα βάλετε το κρέας σας, κόψτε το 1 πορτοκάλι σε φέτες και απλώστε τες στον πάτο του ταψιού.
Βήμα 9
20 λεπτά
Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από το κρέας αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες. Τυλίξτε το ρολό και δέστε το σε 3 σημεία με ένα σπάγγο.
Βήμα 10
10 λεπτά
Αλείψτε με την υπόλοιπη μουστάρδα και ακουμπήστε το ρολό πάνω στις φέτες πορτοκαλιού. Περιχύστε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη. Στύψτε τα άλλα 2 πορτοκάλια και περιχύστε το χυμό στο ταψί.
Βήμα 11
90 λεπτά
Ψήστε για 1-1.30 ώρα ραντίζοντας το ανά διαστήματα με το ζουμί του.
Βήμα 12
15 λεπτά
Παράλληλα βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά, στραγγίστε και κρατήστε τες ζεστές.
Βήμα 13
1 λεπτά
Μετά από τη 1.30 ώρα αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο.
Βήμα 14
40 λεπτά
Αναμείξτε το μέλι με τα επιπλέον 2 κ.σ. μουστάρδας και το θυμάρι. Αλείψτε το κρέας, προσθέστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά. Στο σημείο αυτό προσθέστε και τις πατάτες
Βήμα 15
1 λεπτά
Αφαιρέστε από το φούρνο. Κόψτε το σπάγκο και είσαστε έτοιμοι να σερβίρετε.
Βήμα 16
1 λεπτά
Σερβίρετε το γεμιστό χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα σε φέτες, με τη σάλτσα του και τις πατάτες.
Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 1 16

Κόψτε τα δαμάσκηνα στα 4 και βάλτε τα να μουλιάσουν στη μισή μαυροδάφνη.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 2 16

Ανακατέψτε τη μουστάρδα με τον κύβο κότας MAGGI αφού τον σπάσετε με ένα πιρούνι. Απλώστε το κρέας σε ένα ταψί και αλείψτε με τη μισή μουστάρδα.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 3 16

Θρυμματίστε τα κάστανα με τα χέρια μας σε ένα μπολ. ι.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 4 16

Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες και ανακατέψτε τα με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το καρότο.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 5 16

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 3-5 λεπτά.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 6 16

Προσθέστε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το αλάτι και αρκετό πιπέρι. Προσθέστε το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 7 16

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 8 16

Λαδώστε ελαφρά το ταψί που θα βάλετε το κρέας σας, κόψτε το 1 πορτοκάλι σε φέτες και απλώστε τες στον πάτο του ταψιού.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 9 16

Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω από το κρέας αφήνοντας ένα περιθώριο στις άκρες. Τυλίξτε το ρολό και δέστε το σε 3 σημεία με ένα σπάγγο.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 10 16

Αλείψτε με την υπόλοιπη μουστάρδα και ακουμπήστε το ρολό πάνω στις φέτες πορτοκαλιού. Περιχύστε με την υπόλοιπη μαυροδάφνη. Στύψτε τα άλλα 2 πορτοκάλια και περιχύστε το χυμό στο ταψί.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 11 16

Ψήστε για 1-1.30 ώρα ραντίζοντας το ανά διαστήματα με το ζουμί του.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 12 16

Παράλληλα βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά, στραγγίστε και κρατήστε τες ζεστές.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 13 16

Μετά από τη 1.30 ώρα αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 14 16

Αναμείξτε το μέλι με τα επιπλέον 2 κ.σ. μουστάρδας και το θυμάρι. Αλείψτε το κρέας, προσθέστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά. Στο σημείο αυτό προσθέστε και τις πατάτες

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 15 16

Αφαιρέστε από το φούρνο. Κόψτε το σπάγκο και είσαστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Χοιρινο γεμιστό με δαμάσκηνα

Βήμα 16 16

Σερβίρετε το γεμιστό χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα σε φέτες, με τη σάλτσα του και τις πατάτες.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη