Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

0
120 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

0.5 κ.γλ.
Αλάτι
1000 γρ.
Λαιμός χοιρινού
500 γρ.
Κρεμμύδια φρέσκα
2 
Καρότα
300 γρ.
Λευκό κρασί
10 Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
80 γρ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ.
Μουστάρδα
100 γρ.
Πατάτες τηγανίτες

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
502.53 kcal
Υδατάνθρακες
11.52 g
Πρωτεΐνες
44.58 g
Λιπαρά
26.83 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

120 λεπτά
Βήμα 1
3 λεπτά
Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα στην οποία να χωράει το κρέας σε μία στρώση. Αλατίζουμε το κρέας σε ένα μπολ.
Βήμα 2
10 λεπτά
Όταν κάψει καλά η κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Καλό είναι να το αφήνουμε να κάψει καλά και όταν ξεκολλήσει μόνο του το γυρνάμε.
Βήμα 3
3 λεπτά
Όταν είναι έτοιμο και χρυσοκάστανο το κρέας, το αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε περίπτωση που έχει βγάλει πολλά λίπη το κρέας, αφαιρούμε το περισσότερο και κρατάμε 1-2 κ.σ.
Βήμα 4
6 λεπτά
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρουμε για αρκετά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Βήμα 5
5 λεπτά
Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κρέας, το ζεσταίνουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό με το ζωμό και ανακατεύουμε.
Βήμα 6
90 λεπτά
Τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι και το θυμάρι. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι απλά να βράζει απαλά το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει (ανάλογα τη φωτιά και την κατσαρόλα μπορεί να πάρει και μια μιάμιση ώρα… ή και παραπάνω). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Βήμα 7
2 λεπτά
Τέλος, αφαιρούμε τα κλαδάκια από το θυμάρι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και συνοδεύουμε το κρέας με τη σαλτσούλα του και πατάτες τηγανητές.
Βήμα 8
1 λεπτά
Αν θέλουμε, βάζουμε και 1 κ.σ. μουστάρδα στη σάλτσα του κρέατος.
Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 1 8

Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα στην οποία να χωράει το κρέας σε μία στρώση. Αλατίζουμε το κρέας σε ένα μπολ.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 2 8

Όταν κάψει καλά η κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Καλό είναι να το αφήνουμε να κάψει καλά και όταν ξεκολλήσει μόνο του το γυρνάμε.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 3 8

Όταν είναι έτοιμο και χρυσοκάστανο το κρέας, το αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε περίπτωση που έχει βγάλει πολλά λίπη το κρέας, αφαιρούμε το περισσότερο και κρατάμε 1-2 κ.σ.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 4 8

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρουμε για αρκετά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 5 8

Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κρέας, το ζεσταίνουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό με το ζωμό και ανακατεύουμε.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 6 8

Τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι και το θυμάρι. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι απλά να βράζει απαλά το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει (ανάλογα τη φωτιά και την κατσαρόλα μπορεί να πάρει και μια μιάμιση ώρα… ή και παραπάνω). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 7 8

Τέλος, αφαιρούμε τα κλαδάκια από το θυμάρι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και συνοδεύουμε το κρέας με τη σαλτσούλα του και πατάτες τηγανητές.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 8 8

Αν θέλουμε, βάζουμε και 1 κ.σ. μουστάρδα στη σάλτσα του κρέατος.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη