Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Πίσω
53 22.8g / 53%
12 11.8g / 12%
35 35.5g / 35%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

(0)
120 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
1000  γρ.
Χοιρινό
500  γρ.
Κρεμμύδια φρέσκα
2 
Καρότα
300  γρ.
Λευκό κρασί
10  Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
80  γρ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1  κ.σ.
Μουστάρδα
100  γρ.
Πατάτες τηγανίτες

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
11.87 g
Ενέργεια
434.38 kcal
Λιπαρά
22.87 g
Εδώδιμες Ίνες
2.26 g
Πρωτεΐνες
35.51 g
Σάκχαρα
5.04 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

120 λεπτά
  • Βήμα 1

    3 λεπτά
    Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα στην οποία πρέπει να χωράει το κρέας σε μία στρώση. Αλατίζουμε το κρέας σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Όταν κάψει καλά η κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Καλό είναι να το αφήνουμε να κάψει καλά και όταν ξεκολλήσει μόνο του το γυρνάμε.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Όταν είναι έτοιμο και χρυσοκάστανο το κρέας, το αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε περίπτωση που έχει βγάλει πολλά λίπη το κρέας, αφαιρούμε το περισσότερο και κρατάμε 1-2 κουταλιές της σούπας.
  • Βήμα 4

    6 λεπτά
    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρουμε για αρκετά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κρέας, το ζεσταίνουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό με το ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 6

    90 λεπτά
    Τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι και το θυμάρι. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι απλά να βράζει απαλά το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει (ανάλογα τη φωτιά και την κατσαρόλα μπορεί να χρειαστεί 1-1 ½ ώρα ή και παραπάνω). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Βήμα 7

    2 λεπτά
    Τέλος, αφαιρούμε τα κλαδάκια από το θυμάρι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και συνοδεύουμε το κρέας με τη σάλτσα του και πατάτες τηγανητές.
  • Βήμα 8

    1 λεπτά
    Αν θέλουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα στη σάλτσα του κρέατος και το χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 1 8

Βήμα 1 Βήμα 1

Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα στην οποία πρέπει να χωράει το κρέας σε μία στρώση. Αλατίζουμε το κρέας σε ένα μπολ.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 2 8

Βήμα 2

Όταν κάψει καλά η κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Καλό είναι να το αφήνουμε να κάψει καλά και όταν ξεκολλήσει μόνο του το γυρνάμε.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 3 8

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμο και χρυσοκάστανο το κρέας, το αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε περίπτωση που έχει βγάλει πολλά λίπη το κρέας, αφαιρούμε το περισσότερο και κρατάμε 1-2 κουταλιές της σούπας.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 4 8

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρουμε για αρκετά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 5 8

Βήμα 5

Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κρέας, το ζεσταίνουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό με το ζωμό και ανακατεύουμε.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 6 8

Βήμα 6

Τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι και το θυμάρι. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι απλά να βράζει απαλά το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει (ανάλογα τη φωτιά και την κατσαρόλα μπορεί να χρειαστεί 1-1 ½ ώρα ή και παραπάνω). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 7 8

Βήμα 7

Τέλος, αφαιρούμε τα κλαδάκια από το θυμάρι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και συνοδεύουμε το κρέας με τη σάλτσα του και πατάτες τηγανητές.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 8 8

Βήμα 8

Αν θέλουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα στη σάλτσα του κρέατος και το χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF