Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Χοιρινό Ψητό Με Πορτοκάλι

Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

(0)
300 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
2000  γρ.
Χοιρινό μπούτι
2 
Κυδώνια, ωμά
2  κ.σ.
Κόκκοι πιπεριού
5 
Γαρίφαλα, ολόκληρα
2  κ.σ.
Κόκκοι κόλιανδρου
100  γρ.
Μουστάρδα
2  κύβους
MAGGI Ζωμός Βοδινό
250  γρ.
Καστανή ζάχαρη
250  γρ.
Μέλι
1 
Ξυλακι κανέλας
10 
Πατάτες baby
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
94 g
Ενέργεια
1011.1 kcal
Λιπαρά
42.3 g
Πρωτεΐνες
59.5 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

300 λεπτά
  • Βήμα 1

    8 λεπτά
    Βάλτε το μπούτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Βάλτε μέσα την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού, τον κόλιανδρο, τους ζωμούς βοδινού MAGGI και τα γαρύφαλλα.
  • Βήμα 3

    160 λεπτά
    Φέρτε το νερό σε βρασμό και χαμηλώστε λίγο τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει για περίπου 2 ½ ώρες, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί και ξαφρίζοντας ανά ½ ώρα. Αν έχετε ένα θερμόμετρο κρέατος, τότε η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει τους 69 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο του ρολού.
  • Βήμα 4

    30 λεπτά
    Προσεκτικά βγάλτε το χοιρινό από τη κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη για ½ ώρα, να κρυώσει.
  • Βήμα 5

    2 λεπτά
    Ανάψτε τον φούρνο στους 190°C.
  • Βήμα 6

    30 λεπτά
    Σε ένα ταψάκι βάλτε τις πατάτες και τα κυδώνια μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε το στο φούρνο.
  • Βήμα 7

    10 λεπτά
    Βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Βήμα 8

    10 λεπτά
    Βάλτε το χοιρινό πάνω σε μια σχάρα, αφαιρέστε το δίχτυ και κάτω από τη σχάρα βάλτε ένα ταψί. Αλείψτε με τη μουστάρδα το ρολό και βάλτε 5 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Βήμα 9

    30 λεπτά
    Στη συνέχεια, ανοίξτε τον φούρνο και με μία κουτάλα περιχύστε μία κουταλιά από το γλάσο και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ανά 10 λεπτά (περίπου 3-4 φορές).
  • Βήμα 10

    10 λεπτά
    Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας. Το χοιρινό ψητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε φέτες μαζί με τις πατάτες και τα κυδώνια.
Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

Βήμα 1 10

Βήμα 1

Βάλτε το μπούτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό.

Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

Βήμα 2 10

Βήμα 2

Βάλτε μέσα την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού, τον κόλιανδρο, τους ζωμούς βοδινού MAGGI και τα γαρύφαλλα.

Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

Βήμα 3 10

Βήμα 3

Φέρτε το νερό σε βρασμό και χαμηλώστε λίγο τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσει για περίπου 2 ½ ώρες, συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί και ξαφρίζοντας ανά ½ ώρα. Αν έχετε ένα θερμόμετρο κρέατος, τότε η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει τους 69 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο του ρολού.

Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

Βήμα 4 10

Βήμα 4

Προσεκτικά βγάλτε το χοιρινό από τη κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη για ½ ώρα, να κρυώσει.

Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

Βήμα 5 10

Βήμα 5

Ανάψτε τον φούρνο στους 190°C.

Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

Βήμα 6 10

Βήμα 6

Σε ένα ταψάκι βάλτε τις πατάτες και τα κυδώνια μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε το στο φούρνο.

Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

Βήμα 7 10

Βήμα 7

Βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το γλάσο και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

Βήμα 8 10

Βήμα 8

Βάλτε το χοιρινό πάνω σε μια σχάρα, αφαιρέστε το δίχτυ και κάτω από τη σχάρα βάλτε ένα ταψί. Αλείψτε με τη μουστάρδα το ρολό και βάλτε 5 λεπτά στον φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα.

Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

Βήμα 9 10

Βήμα 9

Στη συνέχεια, ανοίξτε τον φούρνο και με μία κουτάλα περιχύστε μία κουταλιά από το γλάσο και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ανά 10 λεπτά (περίπου 3-4 φορές).

Χοιρινό ψητό με πορτοκάλι

Βήμα 10 10

Βήμα 10

Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί λίγο το κρέας. Το χοιρινό ψητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε φέτες μαζί με τις πατάτες και τα κυδώνια.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

1 + 2 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Εύκολο
  • Ευρωπαϊκή
  • Κύριο πιάτο
  • Χριστούγεννα
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα

    Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα

    210 λεπτά Εύκολη
  • Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

    142 λεπτά Δύσκολη
  • Χοιρινό λεμονάτο φούρνου

    Χοιρινό λεμονάτο φούρνου

    160 λεπτά Δύσκολη
  • Χοιρινό με μανιτάρια και γιαούρτι

    Χοιρινό με μανιτάρια και γιαούρτι

    75 λεπτά Δύσκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης