Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα
290λεπτά
Δύσκολη
2000 γρ.
Γλυκοπατάτες
4
Σκελίδες σκόρδο
1000 γρ.
Κρεμμυδάκια στιφάδου
4 Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
4 κ.σ.
1 κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
3500 γρ.
Μπούτι χοιρινό (χωρίς κόκαλο)
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2000 γρ.
Μήλα
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
866.04 kcal
Υδατάνθρακες
77.12 g
Πρωτεΐνες
76.35 g
Λιπαρά
26.65 g
Εδώδιμες Ίνες
11.84 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
290 λεπτά
Βήμα 1
Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους ενός εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.
Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κ.σ ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από δυο κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.
Βήμα 3
Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς.
Βήμα 4
Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια.
Βάλτε ζάχαρη σε ένα μπολ και περάστε τα μήλα από μέσα να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.
Βήμα 5
Ανοίξτε την γάστρα, αδειάστε μέσα τα λαχανικά και τα μήλα, προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε χωρίς καπάκι για μιάμιση ώρα στους 175 βαθμούς ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν κόψετε.
Σχόλια 0