Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

0
290 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
10 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 10 εδώ

2000 γρ.
Γλυκοπατάτες
4 
Σκελίδες σκόρδο
1000 γρ.
Κρεμμυδάκια στιφάδου
4 Κλωνάρια
Δεντρολίβανο, φρέσκο
1 κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
3500 γρ.
Μπούτι χοιρινό (χωρίς κόκαλο)
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2000 γρ.
Μήλα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
866.04 kcal
Υδατάνθρακες
77.12 g
Πρωτεΐνες
76.35 g
Λιπαρά
26.65 g
Εδώδιμες Ίνες
11.84 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

290 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους ενός εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.
Βήμα 2
10 λεπτά
Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κ.σ ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από δυο κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.
Βήμα 3
180 λεπτά
Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς.
Βήμα 4
5 λεπτά
Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια. Βάλτε ζάχαρη σε ένα μπολ και περάστε τα μήλα από μέσα να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.
Βήμα 5
90 λεπτά
Ανοίξτε την γάστρα, αδειάστε μέσα τα λαχανικά και τα μήλα, προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε χωρίς καπάκι για μιάμιση ώρα στους 175 βαθμούς ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν κόψετε.
Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Βήμα 1 5

Χαράξτε επιφανειακά το μπούτι κάνοντας κάθετες και οριζόντιες τομές βάθους ενός εκατοστού σχηματίζοντας μικρά κυβάκια στην επιφάνεια του χοιρινού.

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Βήμα 2 5

Στον κάδο του μίξερ βάλτε 5 κ.σ ελαιόλαδο, τη Maggi νοστιμιά, το σκόρδο και τα φύλλα από δυο κλωνάρια δεντρολίβανου. Χτυπήστε καλά και περάστε το μπούτι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με την πάστα.

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Βήμα 3 5

Μεταφέρετε στην γάστρα το κρέας, κλείστε με το καπάκι και ψήστε για 3 ώρες στους 160 βαθμούς.

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Βήμα 4 5

Κόψτε τις γλυκοπατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα μήλα ξεφλουδισμένα στη μέση και καθαρίστε τα κρεμμυδάκια. Βάλτε ζάχαρη σε ένα μπολ και περάστε τα μήλα από μέσα να κολλήσει η ζάχαρη επάνω τους.

Χοιρινό στη γάστρα με γλυκοπατάτες και καραμελωμένα μήλα

Βήμα 5 5

Ανοίξτε την γάστρα, αδειάστε μέσα τα λαχανικά και τα μήλα, προσθέστε το δεντρολίβανο και ψήστε χωρίς καπάκι για μιάμιση ώρα στους 175 βαθμούς ή μέχρι να ψηθούν οι πατάτες. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά πριν κόψετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη