Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Ουρά Μόσχου Με Σάλτσα Πόρτ Και Πουρέ Πατάτας

Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας

(0)
160 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

7 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 7

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  κιλά
Ουρά μόσχου
2 
Κρεμμύδια
4 
Καρότα
1  Ματσάκι
Θυμάρι, φρέσκο
1  κ.σ.
Κόκκοι πιπεριού
1  L
Γάλα
2  Συσκευασίες
MAGGI Πουρές Πατάτας
500  mL
Κρέμα γάλακτος
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
100  γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
3 
Ντομάτες
4  Κλωνάρια
Σέλερι
80  γρ.
πορτ
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
58.6 g
Ενέργεια
1517.6 kcal
Λιπαρά
109.5 g
Πρωτεΐνες
71.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

160 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και απλώστε την ουρά κομμένη σε χοντρά κομμάτια πάνω σε ένα ταψί. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Παράλληλα καθαρίστε και χοντροκόψτε όλα τα λαχανικά. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια και το σέλερι. Ρίξτε τα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσουν τα λαχανικά να "πιάνουν" στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέστε τον πελτέ και μετά από 2 λεπτά σβήστε με το κρασί (αν δεν έχετε πορτ, βάλτε οποιοδήποτε κόκκινο γλυκό κρασί).
  • Βήμα 3

    120 λεπτά
    Αφήστε να εξατμιστεί και ρίξτε τις χοντροκομμένες τομάτες. Μεταφέρετε την ουρά που πλέον έχει πάρει χρώμα μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάστε με νερό το κρέας. Τέλος, βάλτε το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να ξεκολλάει από το κόκκαλο.
  • Βήμα 4

    20 λεπτά
    Όταν πλέον είναι έτοιμο σουρώστε τη σάλτσα μέσα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και απλώστε τα κομμάτια από την ουρά πάνω σε ένα δίσκο για να κρυώσει. Ξεψαχνίστε την ουρά και μεταφέρετε το κρέας μέσα στη σάλτσα. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα, φέρτε σε βρασμό και αδειάστε μέσα τις δυο συσκευασίες MAGGI Πουρέ Πατάτας 125γρ. Χαμήλωσε στο ελάχιστο την εστία και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα. Τέλος, προσθέστε το τυρί και ελέγξτε το αλάτι. Ζεστάνετε την ουρά και σερβίρετε με τον φρέσκο πουρέ πατάτας.
Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας

Βήμα 1 4

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και απλώστε την ουρά κομμένη σε χοντρά κομμάτια πάνω σε ένα ταψί. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.

Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας

Βήμα 2 4

Βήμα 2 Βήμα 2

Παράλληλα καθαρίστε και χοντροκόψτε όλα τα λαχανικά. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια και το σέλερι. Ρίξτε τα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσουν τα λαχανικά να "πιάνουν" στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέστε τον πελτέ και μετά από 2 λεπτά σβήστε με το κρασί (αν δεν έχετε πορτ, βάλτε οποιοδήποτε κόκκινο γλυκό κρασί).

Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας

Βήμα 3 4

Βήμα 3

Αφήστε να εξατμιστεί και ρίξτε τις χοντροκομμένες τομάτες. Μεταφέρετε την ουρά που πλέον έχει πάρει χρώμα μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάστε με νερό το κρέας. Τέλος, βάλτε το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να ξεκολλάει από το κόκκαλο.

Ουρά μόσχου με σάλτσα πόρτ και πουρέ πατάτας

Βήμα 4 4

Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4

Όταν πλέον είναι έτοιμο σουρώστε τη σάλτσα μέσα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και απλώστε τα κομμάτια από την ουρά πάνω σε ένα δίσκο για να κρυώσει. Ξεψαχνίστε την ουρά και μεταφέρετε το κρέας μέσα στη σάλτσα. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα, φέρτε σε βρασμό και αδειάστε μέσα τις δυο συσκευασίες MAGGI Πουρέ Πατάτας 125γρ. Χαμήλωσε στο ελάχιστο την εστία και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα. Τέλος, προσθέστε το τυρί και ελέγξτε το αλάτι. Ζεστάνετε την ουρά και σερβίρετε με τον φρέσκο πουρέ πατάτας.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

2 + 2 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Οικογενειακά γεύματα
  • Αμερικάνικη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Τσιπούρα πλακί στην κατσαρόλα

    Τσιπούρα πλακί στην κατσαρόλα

    35 λεπτά Εύκολη
  • Ψαρόσουπα με τσιπούρα

    Ψαρόσουπα με τσιπούρα

    105 λεπτά Εύκολη
  • Τσιπούρα σοτέ

    Τσιπούρα σοτέ

    35 λεπτά Δύσκολη
  • Ταρτάρ τσιπούρας

    Ταρτάρ τσιπούρας

    60 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Δήλωση προσβασιμότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης