Αυτό το πιάτο έγινε για 7
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και απλώστε την ουρά κομμένη σε χοντρά κομμάτια πάνω σε ένα ταψί. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Παράλληλα καθαρίστε και χοντροκόψτε όλα τα λαχανικά. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα τα κρεμμύδια και το σέλερι. Ρίξτε τα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσουν τα λαχανικά να "πιάνουν" στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέστε τον πελτέ και μετά από 2 λεπτά σβήστε με το κρασί (αν δεν έχετε πορτ, βάλτε οποιοδήποτε κόκκινο γλυκό κρασί).
Αφήστε να εξατμιστεί και ρίξτε τις χοντροκομμένες τομάτες. Μεταφέρετε την ουρά που πλέον έχει πάρει χρώμα μέσα στην κατσαρόλα και σκεπάστε με νερό το κρέας. Τέλος, βάλτε το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να ξεκολλάει από το κόκκαλο.
Όταν πλέον είναι έτοιμο σουρώστε τη σάλτσα μέσα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και απλώστε τα κομμάτια από την ουρά πάνω σε ένα δίσκο για να κρυώσει. Ξεψαχνίστε την ουρά και μεταφέρετε το κρέας μέσα στη σάλτσα. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα, φέρτε σε βρασμό και αδειάστε μέσα τις δυο συσκευασίες MAGGI Πουρέ Πατάτας 125γρ. Χαμήλωσε στο ελάχιστο την εστία και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα. Τέλος, προσθέστε το τυρί και ελέγξτε το αλάτι. Ζεστάνετε την ουρά και σερβίρετε με τον φρέσκο πουρέ πατάτας.