Σούπα κρέμα κολοκύθας
100λεπτά
Εύκολη
1
Κρεμμύδι
1 μεγάλο
Κολοκυθάκι
4 κ.γλ.
Τζίντζερ τριμμένο
2 κύβους
2
Καρότα
1
Μαραθόρυζα
500 γρ.
Κολοκύθα, ωμή
250 γρ.
Μανιτάρια λευκά
100 mL
Κρέμα γάλακτος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
250 γρ.
Μανιτάρια πλευρώτους
3 Κλωνάρια
Σελινόριζα
1 κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
2
Χυμός λαιμ
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
301.13 kcal
Υδατάνθρακες
29.33 g
Πρωτεΐνες
8.44 g
Λιπαρά
19.26 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
100 λεπτά
Βήμα 1
Καθαρίστε και κόψτε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια , ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει . καθαρίστε , χοντροκόψτε τα κρεμμύδια και σοτάρετε με 4 κτς ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα . Χοντροκόψτε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρετε μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν σε δυνατή φωτιά .
Βήμα 2
Προσθέστε 2 λίτρα νερό, τους κύβους κότας MAGGI,το τζίντζερ και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά . τέλος προσθέστε την κολοκύθα και περάστε την σούπα από το μίξερ ή μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδες ύφη , επαναφέρετε στην κατσαρόλα και ελέγξτε την πυκνότητα να είναι σωστή (αν είναι πολύ πηκτή προσθέστε νερό και βράστε για 10 λεπτά ακόμη , αν είναι αραιή βράστε μέχρι να πήξει).
Βήμα 3
Προσθέστε το βούτυρο , την κρέμα και τον χυμό λάιμ , ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα .
Σχόλια 0