Σούπα με θαλασσινά
90λεπτά
Εύκολη
400 γρ.
Γαρίδες
300 γρ.
Καλαμάρια, ωμά
100 γρ.
Μπακαλιάρος
300 γρ.
Μύδια
1
Πιπεριά Φλωρίνης
2
Κολοκύθια
1
Κρεμμύδι
2
Καρότα
2 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1
Κρεμμύδι φρέσκο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
3 κ.σ.
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
400.34 kcal
Υδατάνθρακες
27.94 g
Πρωτεΐνες
35.4 g
Λιπαρά
17.17 g
Εδώδιμες Ίνες
7.11 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
90 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε σε μικρά κυβάκια το καρότο, την πιπεριά και το κολοκύθι.
Βήμα 2
Τοποθετήστε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το κολοκύθι, το καρότο και την πιπεριά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Ρίξτε 1,5 λίτρο νερό στην κατσαρόλα, τον MAGGI Υγρό ζωμό λαχανικών και αφήστε να βράσει.
Βήμα 4
Παράλληλα βγάλτε τα κεφάλια από τις γαρίδες (ολόκληρες) και τα καλαμάρια (κομμένα σε λεπτές λωρίδες), σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.
Βήμα 5
Μεταφέρετε μέσα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να βράσουν για περίπου μια ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά και χωρίς καπάκι.
Βήμα 6
Πέντε λεπτά πριν το τέλος ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα την σάρκα από τις γαρίδες, το καλαμάρι σε λωρίδες, τον μπακαλιάρο (σε κύβους) , 3 κ.σ ελαιόλαδο, τον μαϊντανό (ψιλοκομμένο) και το φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο).
Βήμα 7
Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε βαθιά μπολ. (αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε όστρακα να προσέξετε την ποσότητα στο αλάτι διότι εγκλωβίζουν θαλασσινό νερό το οποίο είναι αρκετά αλμυρό).
Σχόλια 0