Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Χοιρινό Κατσαρόλας Με Κρεμμύδια Και Θυμάρι

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

(0)
120 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
1000  γρ.
Χοιρινό
500  γρ.
Κρεμμύδια φρέσκα
2 
Καρότα
300  γρ.
Λευκό κρασί
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κότας
10  Κλωνάρια
Θυμάρι, φρέσκο
80  γρ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1  κ.σ.
Μουστάρδα
100  γρ.
Πατάτες τηγανίτες
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
11.9 g
Ενέργεια
434.4 kcal
Λιπαρά
22.9 g
Εδώδιμες Ίνες
2.3 g
Πρωτεΐνες
35.5 g
Σάκχαρα
5 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

120 λεπτά
  • Βήμα 1

    3 λεπτά
    Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα στην οποία πρέπει να χωράει το κρέας σε μία στρώση. Αλατίζουμε το κρέας σε ένα μπολ.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Όταν κάψει καλά η κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Καλό είναι να το αφήνουμε να κάψει καλά και όταν ξεκολλήσει μόνο του το γυρνάμε.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Όταν είναι έτοιμο και χρυσοκάστανο το κρέας, το αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε περίπτωση που έχει βγάλει πολλά λίπη το κρέας, αφαιρούμε το περισσότερο και κρατάμε 1-2 κουταλιές της σούπας.
  • Βήμα 4

    6 λεπτά
    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρουμε για αρκετά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κρέας, το ζεσταίνουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό με το ζωμό και ανακατεύουμε.
  • Βήμα 6

    90 λεπτά
    Τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι και το θυμάρι. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι απλά να βράζει απαλά το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει (ανάλογα τη φωτιά και την κατσαρόλα μπορεί να χρειαστεί 1-1 ½ ώρα ή και παραπάνω). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Βήμα 7

    2 λεπτά
    Τέλος, αφαιρούμε τα κλαδάκια από το θυμάρι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και συνοδεύουμε το κρέας με τη σάλτσα του και πατάτες τηγανητές.
  • Βήμα 8

    1 λεπτά
    Αν θέλουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα στη σάλτσα του κρέατος και το χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 1 8

Βήμα 1 Βήμα 1

Βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα στην οποία πρέπει να χωράει το κρέας σε μία στρώση. Αλατίζουμε το κρέας σε ένα μπολ.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 2 8

Βήμα 2

Όταν κάψει καλά η κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρέας και το σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Καλό είναι να το αφήνουμε να κάψει καλά και όταν ξεκολλήσει μόνο του το γυρνάμε.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 3 8

Βήμα 3

Όταν είναι έτοιμο και χρυσοκάστανο το κρέας, το αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε περίπτωση που έχει βγάλει πολλά λίπη το κρέας, αφαιρούμε το περισσότερο και κρατάμε 1-2 κουταλιές της σούπας.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 4 8

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και σοτάρουμε για αρκετά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 5 8

Βήμα 5

Επιστρέφουμε στην κατσαρόλα το κρέας, το ζεσταίνουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό με το ζωμό και ανακατεύουμε.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 6 8

Βήμα 6

Τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι και το θυμάρι. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι απλά να βράζει απαλά το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει (ανάλογα τη φωτιά και την κατσαρόλα μπορεί να χρειαστεί 1-1 ½ ώρα ή και παραπάνω). Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 7 8

Βήμα 7

Τέλος, αφαιρούμε τα κλαδάκια από το θυμάρι, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι και συνοδεύουμε το κρέας με τη σάλτσα του και πατάτες τηγανητές.

Χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι

Βήμα 8 8

Βήμα 8

Αν θέλουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα στη σάλτσα του κρέατος και το χοιρινό κατσαρόλας με κρεμμύδια και θυμάρι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

12 + 0 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Εύκολο
  • Ελληνική
  • Φθινόπωρο
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα
  • Χαμηλή ζάχαρη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα

    Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα

    210 λεπτά Εύκολη
  • Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

    142 λεπτά Δύσκολη
  • Χοιρινό λεμονάτο φούρνου

    Χοιρινό λεμονάτο φούρνου

    160 λεπτά Δύσκολη
  • Χοιρινό με μανιτάρια και γιαούρτι

    Χοιρινό με μανιτάρια και γιαούρτι

    75 λεπτά Δύσκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης