Αρχική   >   Συνταγή    >    Ρεβίθια σούπα από τον Άκη Πετρετζίκη

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
100'
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 4-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κουτ. της σούπας φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 50 γρ λευκό κρασί
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 2 λάιμ
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 κύβο λαχανικών Maggi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με πολύ νερό και 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι για να μουλιάσουν. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες, τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
  2. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε 4-5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο καρότο και αφήνουμε για 3 λεπτά να καραμελώσουν τα λαχανικά μας καθώς ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε καλά. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο (2-3 κουτ. της σούπας) και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ρεβίθια μας. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. 
  4. Προσθέτουμε το μπούκοβο, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, το φρέσκο θυμάρι, και ανακατεύουμε. Τέλος σβήνουμε με το κρασί.
  5. Προσθέτουμε το νερό, τον 1 κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε. 
  6. Καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 90 λεπτά.
  7. Μόλις είναι έτοιμο, παίρνουμε 300 γρ από τα ρεβίθια μαζί με το ζουμί τους τα ρίχνουμε με την βοήθεια μιας κουτάλας στο μιξερ τα πολτοποιούμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα
  8. Δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται να προσαρμόσουμε το αλάτι μας.
  9. Σερβίρουμε αφού ανακατέψουμε καλά.