Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε τους 2 κύβους για να φτιάξουμε το ζωμό. Τον κρατάμε ζεστό καθώς φτιά-χνουμε το ριζότο.
ΒΗΜΑ 2
10 λεπτά
Σε μία κατσαρόλα στενή και ψηλή, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Θέλουμε να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα οπότε σοτάρουμε σε μέ-τρια προς χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. Θέλουμε να το δούμε να γίνεται διάφανο. Τη στιγμή εκείνη προσθέτουμε τα 250γρ κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Προσθέτουμε τις μισές ντομάτες (καθαρισμένες χωρίς τα σπόρια, τα ζουμιά και τη φλούδα) και τις σοτάρουμε και αυτές για λίγο.
ΒΗΜΑ 3
15 λεπτά
Ξεκινάμε και προσθέτουμε τον ζωμό με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέ-τριο προς χαμηλό. Προσθέτουμε κουτάλα κουτάλα το ζωμό και περιμένουμε να απορροφηθεί η μία πριν προσθέ-σουμε την επόμενη.
Προσοχή! Το ριζότο πρέπει να σερβιριστεί σχεδόν αμέσως και δεν μπορεί να περιμένει.
ΒΗΜΑ 4
10 λεπτά
Παράλληλα σε ένα τηγάνι που καίει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι γαρίδες να γίνονται «θολές». Δεν θέλουμε να τις παραβράσου-με γιατί θα σκληρύνουν.
ΒΗΜΑ 5
10 λεπτά
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε μέσα το τυρί, τις υπόλοιπες ντομάτες, τις γαρίδες και το ζουμί τους και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.
ΒΗΜΑ 6
1 λεπτά
Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό, ελαιόλαδο και παρμεζάνα.
ΒΗΜΑ 1
6
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό και ρίχνουμε τους 2 κύβους για να φτιάξουμε το ζωμό. Τον κρατάμε ζεστό καθώς φτιά-χνουμε το ριζότο.
ΒΗΜΑ 2
6
Σε μία κατσαρόλα στενή και ψηλή, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Θέλουμε να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα οπότε σοτάρουμε σε μέ-τρια προς χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. Θέλουμε να το δούμε να γίνεται διάφανο. Τη στιγμή εκείνη προσθέτουμε τα 250γρ κρασί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Προσθέτουμε τις μισές ντομάτες (καθαρισμένες χωρίς τα σπόρια, τα ζουμιά και τη φλούδα) και τις σοτάρουμε και αυτές για λίγο.
ΒΗΜΑ 3
6
Ξεκινάμε και προσθέτουμε τον ζωμό με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Μειώνουμε τη φωτιά στο μέ-τριο προς χαμηλό. Προσθέτουμε κουτάλα κουτάλα το ζωμό και περιμένουμε να απορροφηθεί η μία πριν προσθέ-σουμε την επόμενη.
Προσοχή! Το ριζότο πρέπει να σερβιριστεί σχεδόν αμέσως και δεν μπορεί να περιμένει.
ΒΗΜΑ 4
6
Παράλληλα σε ένα τηγάνι που καίει σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν οι γαρίδες να γίνονται «θολές». Δεν θέλουμε να τις παραβράσου-με γιατί θα σκληρύνουν.
ΒΗΜΑ 5
6
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε μέσα το τυρί, τις υπόλοιπες ντομάτες, τις γαρίδες και το ζουμί τους και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.
ΒΗΜΑ 6
6
Σερβίρουμε με έξτρα μαϊντανό, ελαιόλαδο και παρμεζάνα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0