Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών
Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών
170 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
29 20.1g / 29%
47 73.9g / 47%
24 39.2g / 24%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

(0)
170 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

5 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 5

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  γρ.
Χταπόδι
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
500  γρ.
Ρεβίθια
1  κ.γλ.
Ξύδι
2  κ.γλ.
Ζάχαρη
1 
Λεμόνι χυμός
2  κ.σ.
Κάπαρη
2  κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
73.93 g
Ενέργεια
624.3 kcal
Λιπαρά
20.13 g
Εδώδιμες Ίνες
12.5 g
Πρωτεΐνες
39.24 g
Σάκχαρα
12.94 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

170 λεπτά
  • Βήμα 1

    60 λεπτά
    Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.
  • Βήμα 2

    70 λεπτά
    Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για 1 ώρα.
  • Βήμα 3

    6 λεπτά
    Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.
  • Βήμα 4

    20 λεπτά
    Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
  • Βήμα 5

    6 λεπτά
    Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.
  • Βήμα 6

    5 λεπτά
    Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, τον χυμό λεμόνι & αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.
  • Βήμα 7

    3 λεπτά
    Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίξτε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 1 7

Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 2 7

Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για 1 ώρα.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 3 7

Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 4 7

Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 5 7

Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 6 7

Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, τον χυμό λεμόνι & αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.

Χταπόδι με κρέμα ρεβιθιών

Βήμα 7 7

Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίξτε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Συνταγή ως PDF