Κοτόπουλο Λεμονάτο με πουρέ
140λεπτά
Εύκολη
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
3
Σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ.
Ρίγανη
2
Ξύσμα λεμονιού
2
Χυμός λεμονιού
100 γρ.
Νερό
5 κ.γλ.
Θυμάρι, φρέσκο
40 γρ.
Μέλι
60 γρ.
Μουστάρδα
1 Συσκευασία
500 γρ.
Γάλα
150 γρ.
Κρέμα γάλακτος
3 κ.σ.
Μουστάρδα
2 κύβους
1
Κοτόπουλο
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κύβος
50 mL
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
649.5 kcal
Υδατάνθρακες
29.72 g
Πρωτεΐνες
40.71 g
Λιπαρά
40.45 g
Εδώδιμες Ίνες
2.51 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
140 λεπτά
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα.
Για τη μαρινάδα:
Σε ένα μίξερ βάλτε το σκόρδο, τον κύβο κότας Maggi, τη ξερή ρίγανη, το ξύσμα και το χυμό από τα 2 λεμόνια, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το νερό, μπόλικο θυμάρι, μέλι και μουστάρδα απαλή και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 2
Για το κοτόπουλο:
Φορέστε γάντια και βάλτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
Βήμα 3
Ρίξτε τη μαρινάδα από πάνω.
Βήμα 4
Κάντε μασάζ στο κοτόπουλο έτσι ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. Μπορείτε να το μαγειρέψετε αμέσως ή να το κρατήσετε μέχρι και 1 ½ μέρα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο το αφήσετε στη μαρινάδα, τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω στο ταψί.
Βήμα 6
Ρίξτε από πάνω όση μαρινάδα περίσσεψε και φροντίστε να πάει παντού. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 7
Ψήστε για 45 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 30-45 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Φροντίστε να ρίχνετε μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο όσο το ψήνετε.
Βήμα 8
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε.
Βήμα 9
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα, φέρτε σε βρασμό και αδειάστε μέσα τη συσκευασία πουρέ Maggi και το ζωμό.
Βήμα 10
Χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα βελούδινο μείγμα.
Βήμα 11
Προσθέστε τη μουστάρδα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 12
Δοκιμάστε αν χρειάζεται να βάλετε αλάτι και πιπέρι.
Σχόλια 0