Στριφτάρια στο φούρνο
50λεπτά
Δύσκολη
500 γρ.
Στριφτάρια
1
Κρεμμύδι
1
Σκελίδα σκόρδο
250 γρ.
Σέσκουλα
1 κύβος
100 γρ.
Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 κ.σ.
Βούτυρο
3 κ.σ.
Αλεύρι
750 mL
Γάλα ζεστό
1 κύβος
1 κ.γλ.
Κάρυ
0.25 κ.γλ.
Μοσχοκάρυδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
882.61 kcal
Υδατάνθρακες
120.82 g
Πρωτεΐνες
32.13 g
Λιπαρά
29.96 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
50 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το βούτυρο και σε μέτρια φωτιά καβουρδίστε το αλεύρι μέχρι να πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζεστό γάλα,τον κύβο κότας MAGGI, τα μπαχαρικά και χαμηλώστε τη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα (πρέπει να βγει αραιή η μπεσαμέλ).
Βήμα 3
Αφήστε στην άκρη την μπεσαμέλ και σε μια δεύτερη κατσαρόλα με 2κτς ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Βήμα 4
Προσθέστε τα χόρτα πλυμένα και χοντροκομμένα , τον κύβο λαχανικών MAGGI και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Βράστε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία , στραγγίξτε και απλώστε σε ένα αντικολλητικό σκεύος για το φούρνο , με μια τσιμπίδα μοιράστε ομοιόμορφα τα χόρτα πάνω από τα ζυμαρικά και τέλος αδειάστε την μπεσαμέλ.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με το τυρί (τριμμένο) και ψήστε στο γκριλ του φούρνου σας μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει έντονο καφέ χρώμα η επιφάνεια του φαγητού.
Σχόλια 0