Χοιρινή τηγανιά
130λεπτά
Δύσκολη
1000 γρ.
Λαιμός χοιρινού
1
Πράσο
1
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
60 mL
Λευκό κρασί
1
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1 Συσκευασία
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.γλ.
Μπούκοβο
2
Κρεμμύδια φρέσκα
10 Μικρά
Τοματίνια (κομμένα στα 2)
2 κ.σ.
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
746.94 kcal
Υδατάνθρακες
34.77 g
Πρωτεΐνες
68.62 g
Λιπαρά
34.96 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
130 λεπτά
Βήμα 1
Καθαρίστε εξωτερικά το κρέας ,αλατίστε το καλά και τυλίξτε το με ένα φύλλο λαδόκολλας.
Βήμα 2
Τυλίξτε ξανά με αρκετό αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε σε ένα ταψί με λίγο νερό .
Βήμα 3
Ψήστε για μιάμιση ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C
Βήμα 4
Βγάλτε από τον φούρνο , κόφτε το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολλα και αφήστε για 10 λεπτά το κρέας μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του για να μπορείτε να το διαχειριστείτε . Κόψτε το σε κύβους μεγέθους περίπου 2 εκατοστών και μεταφέρετε σε ένα τρυπητό να σουρώσουν τα υγρά του .
Βήμα 5
Τοποθετήστε ένα φαρδύ τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά , προσθέστε 4κτς ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα το κρέας . Μην ανακατέψετε μέχρι να πάρει πρώτα χρώμα διαφορετικά θα βγάλει τα υγρά του και θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού.
Βήμα 6
Ιδανικά σοτάρετε το κρέας σε δυο δόσεις για να είστε σίγουροι πως θα πάρει ιδανικό χρώμα .
Βήμα 7
Στη συνέχεια χαμηλώστε στην μέση την ένταση της εστίας και προσθέστε το μπούκοβο ,το πράσο με το φρέσκο κρεμμύδι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες, ρίξτε το λευκό κρασί, τα ντοματίνια, τις 2 κοφτές κουταλιές της σούπας MAGGI Υγρό ζωμό κοτόπουλο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά .
Βήμα 8
Τέλος προσθέστε το ξύσμα με τον χυμό λεμόνι.
Βήμα 9
Μαγειρέψτε τον πουρέ πατάτας MAGGI (μία συσκευασία των 125γρ) βάσει των οδηγιών παρασκευής στην συσκευασία και σερβίρετε μαζί με την τηγανιά όσο είναι ακόμη ζεστή.
Σχόλια 0