Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
80 από 100
Ισορρόπησε το γεύμα σου
MyMenu IQ™
80 από 100
Μεγάλη Ισορροπία
Το γεύμα είναι ισορροπημένο
Πίσω
Τι είναι ένα ισορροπημένο μενού;

Ένα ισορροπημένο μενού παρέχει μια ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.

Το MyMenu IQ ™ μας δίνει ένα διατροφικό σκόρ, λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά του γεύματος και τη συμβολή τους στην κάλυψη των διατροφικών συστάσεων για την καθημερινή διατροφή που βασίζεται σε ένα μέσο όρο 2.000 kcal, που αντιστοιχούν σε έναν μέσο ενήλικα.

Το MyMenu IQ σε καθοδηγεί να επιλέξεις ένα ισορροπημένο μενού σε μια κλίμακα από 0 έως 100, με έμφαση στο κύριο γεύμα.

Τι σημαίνει η βαθμολογία MyMenu IQ™;
Υπάρχει περιθώριο για πιο Ισορροπημένο Γεύμα (0 - 44)
Αυτό το μενού μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένο, ώστε να σε βοηθήσει να καλύψεις τις διατροφικές σου ανάγκες
Καλή Ισορροπία (45 - 69)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Μεγάλη Ισορροπία (70 - 100)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Η βαθμολογία τουMyMenu IQ™ ισχύει για την κάθε συνταγή όπως αυτή περιγράφεται στον ιστότοπο. Τα δεδομένα για τη διατροφική σύνθεση των τροφίμων βασίζονται σε διεθνείς Βάσεις Δεδομένων όπως USDA SR28, BLS32 καθώς και σε δεδομένα ετικετών τροφίμων.
Υδατάνθρακες
20.3g / 17%
Πρωτεΐνες
30.1g / 26%
Λιπαρά
27.8g / 56%
Ο καταμερισμός ενέργειας δείχνει την ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών (δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά) που περιέχονται σε μία μερίδα της συνταγής και τη σχετική συνεισφορά τους (σε%) στο συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο της μερίδας.

Διατροφικές συμβουλές

  • Η καλή διατροφή θέλει ποικιλία. Συνδύασε λαχανικά με διαφορετικά χρώματα στη σαλάτα σου για να πάρεις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.
  • Ένα θρεπτικό γεύμα πρέπει να συνδυάζεται με τη καλή ενυδάτωση. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ποτήρι νερό μαζί με το γεύμα σου.
  • Δώσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου. Μαγείρεψε μαζί τους υγιεινές και ισορροπημένες συνταγές.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

(12)
142λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
8 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 8 εδώ

500  γρ.
Σέλινο
150  γρ.
Λευκό κρασί
1 
Κρεμμύδι
500  γρ.
Πράσα
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
150  γρ.
Ελαιόλαδο
1  κιλό
Μπούτι χοιρινό (χωρίς κόκαλο)
1 
Σελινόριζα
5 
Κρεμμύδια φρέσκα
2  κ.σ.
Κορν Φλαουρ
2 
Αυγά
2 
Ξύσμα λεμονιού
2 
Χυμός λεμονιού

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
463.77 kcal
Υδατάνθρακες
20.32 g
Πρωτεΐνες
30.11 g
Λιπαρά
27.83 g
Εδώδιμες Ίνες
3.38 g
Σάκχαρα
6.58 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

142 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Καθαρίζουμε το σέλινο, και όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τo σέλινο σε κομμάτια 10 εκ. (κρατάμε μερικά τρυφερά φύλλα για το σερβίρισμα), τη σελινόριζα σε κύβους 1,5 εκ και κρατάμε μόνο το λευκό μέρος από τα πράσα.
Βήμα 2
5 λεπτά
Σε άφθονο νερό που βράζει βράζουμε το σέλινο για 2-3 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Βήμα 3
7 λεπτά
Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τη σελινόριζα και τα πράσα. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σε αυτό σοτάρουμε το κρέας. Αν η κατσαρόλα μας δεν είναι πολύ μεγάλη, το κάνουμε αυτό λίγο-λίγο μιας και θέλουμε να πάρει καλό χρώμα το κρέας μας και να μην βράσει.
Βήμα 4
55 λεπτά
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Καλύπτουμε το κρέας με καυτό νερό, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών MAGGI, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
Βήμα 5
30 λεπτά
Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τα πράσα και το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα από τα σέλινα που κρατήσαμε. Όταν το κρέας έχει βράσει και είναι μαλακό, το ίδιο και τα λαχανικά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λιγάκι.
Βήμα 6
10 λεπτά
Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τους κρόκους καλά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το κτύπημα.
Βήμα 7
30 λεπτά
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε δεξιά-αριστερά φροντίζοντας να πάει παντού. Σιγοβράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρουμε.
Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 7

Βήμα 1
: Κρεμμύδι, Πράσα, Σέλινο

Καθαρίζουμε το σέλινο, και όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τo σέλινο σε κομμάτια 10 εκ. (κρατάμε μερικά τρυφερά φύλλα για το σερβίρισμα), τη σελινόριζα σε κύβους 1,5 εκ και κρατάμε μόνο το λευκό μέρος από τα πράσα.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 7

Βήμα 2 Βήμα 2

Σε άφθονο νερό που βράζει βράζουμε το σέλινο για 2-3 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 7

Βήμα 3

Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τη σελινόριζα και τα πράσα. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σε αυτό σοτάρουμε το κρέας. Αν η κατσαρόλα μας δεν είναι πολύ μεγάλη, το κάνουμε αυτό λίγο-λίγο μιας και θέλουμε να πάρει καλό χρώμα το κρέας μας και να μην βράσει.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 7

Βήμα 4

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Καλύπτουμε το κρέας με καυτό νερό, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών MAGGI, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 7

Βήμα 5

Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τα πράσα και το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα από τα σέλινα που κρατήσαμε. Όταν το κρέας έχει βράσει και είναι μαλακό, το ίδιο και τα λαχανικά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λιγάκι.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 7

Βήμα 6

Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τους κρόκους καλά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το κτύπημα.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 7

Βήμα 7

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε δεξιά-αριστερά φροντίζοντας να πάει παντού. Σιγοβράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρουμε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη