Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

1
142 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
8 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 8 εδώ

500 γρ.
Σέλινο
150 γρ.
Λευκό κρασί
1 
Κρεμμύδι
500 γρ.
Πράσα
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
150 γρ.
Ελαιόλαδο
1000 γρ.
Μπούτι χοιρινό (χωρίς κόκαλο)
1 
Σελινόριζα
5 
Κρεμμύδια φρέσκα
2 κ.σ.
Κορν Φλαουρ
2 
Αυγά
2 
Ξύσμα λεμονιού
2 
Χυμός λεμονιού

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
450.47 kcal
Υδατάνθρακες
18.16 g
Πρωτεΐνες
29.78 g
Λιπαρά
27.45 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

142 λεπτά
Βήμα 1
5 λεπτά
Καθαρίζουμε το σέλινο, και όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τo σέλινο σε κομμάτια 10 εκ. (κρατάμε μερικά τρυφερά φύλλα για το σερβίρισμα), τη σελινόριζα σε κύβους 1,5 εκ και κρατάμε μόνο το λευκό μέρος από τα πράσα.
Βήμα 2
5 λεπτά
Σε άφθονο νερό που βράζει βράζουμε το σέλινο για 2-3 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.
Βήμα 3
7 λεπτά
Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τη σελινόριζα και τα πράσα. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σε αυτό σοτάρουμε το κρέας. Αν η κατσαρόλα μας δεν είναι πολύ μεγάλη, το κάνουμε αυτό λίγο-λίγο μιας και θέλουμε να πάρει καλό χρώμα το κρέας μας και να μην βράσει.
Βήμα 4
55 λεπτά
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Καλύπτουμε το κρέας με καυτό νερό, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών MAGGI, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
Βήμα 5
30 λεπτά
Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τα πράσα και το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα από τα σέλινα που κρατήσαμε. Όταν το κρέας έχει βράσει και είναι μαλακό, το ίδιο και τα λαχανικά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λιγάκι.
Βήμα 6
10 λεπτά
Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τους κρόκους καλά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το κτύπημα.
Βήμα 7
30 λεπτά
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε δεξιά-αριστερά φροντίζοντας να πάει παντού. Σιγοβράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρουμε.
Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 7

: Σέλινο, Κρεμμύδι, Πράσα

Καθαρίζουμε το σέλινο, και όλα τα λαχανικά. Κόβουμε τo σέλινο σε κομμάτια 10 εκ. (κρατάμε μερικά τρυφερά φύλλα για το σερβίρισμα), τη σελινόριζα σε κύβους 1,5 εκ και κρατάμε μόνο το λευκό μέρος από τα πράσα.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 7

Σε άφθονο νερό που βράζει βράζουμε το σέλινο για 2-3 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, κόβουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 7

Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μαζί με τη σελινόριζα και τα πράσα. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σε αυτό σοτάρουμε το κρέας. Αν η κατσαρόλα μας δεν είναι πολύ μεγάλη, το κάνουμε αυτό λίγο-λίγο μιας και θέλουμε να πάρει καλό χρώμα το κρέας μας και να μην βράσει.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 7

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Καλύπτουμε το κρέας με καυτό νερό, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών MAGGI, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 7

Προσθέτουμε τη σελινόριζα, τα πράσα και το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα από τα σέλινα που κρατήσαμε. Όταν το κρέας έχει βράσει και είναι μαλακό, το ίδιο και τα λαχανικά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λιγάκι.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 7

Για το αυγολέμονο: Χτυπάμε τους κρόκους καλά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό συνεχίζοντας το κτύπημα.

Χοιρινό με σέλινο από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 7

Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε δεξιά-αριστερά φροντίζοντας να πάει παντού. Σιγοβράζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρουμε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη