Κοτόπουλο κοκκινιστό
105λεπτά
Εύκολη
1
Κοτόπουλο μεσαίο σε μερίδες
6
Ντομάτες ώριμες
2
Κρεμμύδια μεσαία
1
Σκελίδα σκόρδο
10 Φύλλα
Φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο
1 κύβος
1 κ.γλ.
Ζάχαρη
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
456.26 kcal
Υδατάνθρακες
10.11 g
Πρωτεΐνες
34.91 g
Λιπαρά
30.26 g
Εδώδιμες Ίνες
1.26 g
Σάκχαρα
6.82 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
105 λεπτά
Βήμα 1
Καθαρίστε και χοντροκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, βάλτε σε μια κατσαρόλα 1 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Βήμα 2
Προσθέστε τις τομάτες επίσης χοντροκομμένες, βάλτε ένα ποτήρι νερό και μαγειρέψτε για 30 λεπτά. Αποσύρετε τη σάλτσα και περάστε τη από το μίξερ για να γίνει κρεμμώδης η υφή της.
Βήμα 3
Επαναφέρετε στην κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη, τον κύβο κότας MAGGI και ελέγξτε το αλάτι.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο αφού πρώτα το έχετε μεριδοποιήσει και καθαρίσει από λίπη και δέρμα.
Βήμα 5
Όταν πάρει έντονο καφέ χρώμα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας. Αν χρειαστεί προσθέστε νερό και μαγειρέψτε για μια ώρα τουλάχιστον σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Βήμα 6
Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέστε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και αποσύρετε από την εστία την κατσαρόλα.
Σχόλια 0